Nu är nästan allt avklarat....

Julen är avklarad och idag även min "lilla" pojks 10-årsdag. Tänk att han har blivit 10 år!! Helt otroligt!! Nästa helg är det min lilla 3-åring som blir 4. Sen är det avklarat alltihop, det blir väldigt intensivt måste jag säga. Jag har varit ledig i 2 hela dagar nu men jag har inte gjort nåt speciellt, bara sovit. Jag har typ somnat så fort jag har satt mig ner, jätteroligt sällskap.

Felix fick sin julklapp som jag skrev om förresten och han blev lika glad som jag hade trott......en ny mobil!! Oj började nästan gråta...hihi. Kul att göra någon så glad.

I morgon jobbar jag igen, jag har må ti och torsdag bokad den här veckan sen blir jag säkert inkallad i helgen, vi får se.

Hörrni, mina läsare, är ni kvar?? Min bror frågade mig varför jag slutat bloggat men jag gjorde ju bara ett litet uppehåll. När jag gick in och läste det inlägget så fattades hälften, det framgick aldrig att jag bara skulle ta en paus, jag skrev att jag skulle återkomma på måndagen men det syntes som sagt inte :-( Hoppas ni finns där.....

Hej och hå nu ska jag göra en smörgås till min dominerande son...(Alex) liten och värst:-)


En hälsning....

GOD JUL!!!!!!! Vi hörs efter julbordet.....


Välkommen herr Jansson att locka med din frestelse....

Vi har alltså gjort Janssons frestelse nyss jag och Håkan. Den står i ugnen och luktar gott nu, färdig om alldeles för länge. Jag älskar Jansson, om jag bara får det och skinka till julbordet så är jag nöjd....och sill...och rödkål...och ägghalvor är ju gott förstås och omelett....sen är jag nöjd. Och glögg, men bara saftglögg ingen alkohol i, det tycker jag är äckligt, tycker glöggsmaken försvinner då eller ja 2.25 är det väl och det funkar.

Idag har jag jobbat, undrar hur många julgranar och stjärnor jag har satt upp i år egentligen, det blir en hel del när jag nu springer runt så mycket:-) I år har vi bestämt att jag tycker det går bra med plastgran...Jag har sett en och annan nu och jag tycker dom är okej, och de senaste åren har vi stått och bett om ursäkt över lukten och sagt att det FAKTISKT ÄR granen som luktar och inte katterna som pissat. Jag menar, det är ju för granlukten jag vill ha en riktig gran men de luktar ju inte gran längre utan kattpiss, och nej det är inte katterna för förra året så stuvade jag själv in en gran från maxi´s parkering i en peugeot partner och den luktade redan i bilen faktsikt. Jag får väl ställa ett krus med tallbarrsdoft under plastgranen eller nåt, barr som barr eller?

I fredags åkte jag och Håkan på en handlaallajulklapparpåsammadag-dag, vi lyckades:-) Och vi har köpt en klapp till Felix som han aaaaabsolut inte i sin vildaste fantasi tror att han får, hihihi, han kommer bli så glad! Gud vad roligt.

Nu ska jag gå ner och stressa på Herr Jansson för nu är jag hungrig, hjälper det tror ni?

Kram till alla mina  läsare!

Åh jag springer med kalla handdukar och hostmedecin!

Alexander är sjuk igen. När han får feber så blir han alltid så himla dålig, och det gör mig oerhört nojig. Läkarna har ju sagt att han har väldigt lätt för att bli uttorkad, ni som känner oss kommer säkert ihåg vårat skräckdygn med Alex i februari. Han blev medvetslös efter en dag med magsjukan!



Iallafall, jag springer fram och tillbaka med blöta handdukar för att få ner febern för jag vill heller inte ge alvedon på dagarna utan vill att kroppen ska bli frisk fortare, och pyttsar i honom vatten. Det var bara det att vatten smakade tydligen inget gott i en febrig mun och enligt han var det vattnet eller vattenkranen det var fel på så efter varje klunk fick jag hämta nytt vatten i olika kranar från olika rum, köket toaletten badrummet :-) Jaa vad gör man inte för de små, hahaha.

Idag är han bättre, han är iallafall uppe och springer men hostan är kvar till hans besvikelse. Han gillar verkligen inte hostmedecin.

Idag börjar jag 12 och jobbar till 17, en skön dag på ett av mina favoritställen, Alex åker till pappa Jocke idag. I kväll kommer Håkan hem för långledigt, gud vad underbart. Denna månad är det 1 år sedan vi sa att "-nästa år får det vara nog med norge" hahaha, undrar om jag skriver samma sak om ett år :-)

Nu ska jag överlämna datorn till lilltroll som vill spela lite.

Avslutningsvis....En skön bild på en skön unge!!



Åååååh.....vad jag är trött!

Jag är jättetrött...ska bli skönt att vara ledig 2 dagar nu. I morgon ska jag ut med några från ett av mina jobbställen. Ska bli ordentligt kul faktiskt...och välbehövligt. Blev jätteglad när dom ringde och frågade om jag ville följa med...

Igår jobbade jag till 22, och när jag skulle åka hem körde jag nästan på ett rådjur. Den var så otäckt nära bilen så jag fattar inte att jag inte nuddade den. Jag blev totalt vettskrämd. Tvärnitade och upprepade fula ord om vartannat som någon slags trans...skakade i hela kroppen och benen ville sedan inte sluta skaka. De skakade jättelänge efteråt. När jag sen kom hem var jag så uppjagad att jag inte kunde somna förrän klockan var runt 01-01:30. Sen var det bara att masa sig upp igen kl 6 för att jobba. Hela dagen har varit konstig, jag har liksom gjort det jag ska men inte riktigt hängt med på att jag gjort det....fattar ni? Som om man glider runt i en dimma... Sagt puckade saker har jag gjort med. "-Åh nej nu glömde jag lägga i parkeringstillståndet i bilen, men det gör ju ingenting för de ser ju det ändå inte för all snö" Hmmm, letar dom tar dom nog bort snön.... "-Titta Carina, där är Tobias" (i en tidning) "-Nä det där är ju en gris" Det var en gris på bilden nedanför....jag trodde.....ja skit samma, fel blev det iallafall. Frissan kom. "-Jaha, kommer du, jag trodde det var den åttonde...." Frissan: -"Åttonde vadå?" Jag: -"Ja, inte vet jag"

Ååååååååh vad jobbigt allt blev.....skönt att dagen snart är slut.

Nu ska jag och Felix spela wii. Vi är själva ända till i morgon för Håkan jobbar över....

I morgon ska vi på luciatåg på dagis, Alex ska vara tomte, jag ska hämta honom 06:15 hos hans pappa för där sover han i natt....

Ha en bra kväll!

Jobbet nästa...

Ska kila iväg till jobbet och som vanligt är jag i sista minuten.....

Felix är hemma idag, han kom hem förut för han kände sig hängig. Han fick ta en allergitablett i morse och det är nog därför som han är trött. På tisdag nästa vecka startas en allergiutredning av han, hoppas vi får ett svar på allting....

Hej på en stund!

Regn och pepparkakor med glasyr.....

Hörrni....vad är det för decemberväder egentligen?? Men om jag tänker efter så har det nog varit såhär de senaste åren, att vintern kommer i slutet på januari, lagomt till man har fått nog och vill att sommaren ska komma.

Igår bakade jag Felix och Alexander pepparkakor. Jag är väldigt sådär för julmusik när vi julgrejar och tycker om att sjunga med och det gör mina barn också.....men nu är det så att 6 år mellan mina barn gynnar inte någon just nu. De bråkar om precis ALLTING. Felix är ju 10 och Alex 4, de fyller det strax iallafall. Såhär lät det i går....

Alex: -Mamma, får jag äta degen?
Mamma: -Ja, det är klart man får äta degen när man bakar pepparkakor, men inte för mycket.
Felix: -Du kanske inte ska äta hela tiden Alex.
Alex: -Men det GÖÖÖR jag inte heller och mamma sa faktiskt....
Felix: -Mamma sa att du inte ska äta för mycket...
Alex: -Men maaaaaaaaaaaaaammaaaaaa!!!!! Lelle säger att jag inte FÅÅÅR äta.....
Felix:-Näe det SA jag faktiskt inte.....
Mamma: Det strååååååålar en stjärnaaaaaaaa.........lalalalalalaa......
Barn i kör: -Ååååhhhhhh!

Jaja, pepparkakorna bakades iallafall och vi hade trots allt trevligt, jag ville nog ringa 112 några gånger men hindrade mig genom att gnida mig över tinningarna.

                     

Klicka på bilderna så ser ni vad fina de blev.

Idag blir det en vääääldigt lugn dag eftersom jag är ledig och jag ska göra minsta möjliga. Det är faktiskt det enda jag orkar just idag.

Kram till er alla!

Hallilå!

Idag är jag ledig och pepparkakor ska bakas och prydas!! Kopparbärs Tomterock på i bakgrunden för den gillar vi!!




Vi komma vi komma........lalalallalalalala.....

Ha en god 2:a advent!!

Jobb jobb jobb jobb:-)

Hurra! Nästan hela december har jag redan uppbokad med jobb nu. Första gången jag ser lite framförhållning! Hurra igen!

Det har gått bra att jobba med mitt revben, de första dagarna var horribla men nu funkar det fint med medikament. Ska jobba ikväll, ja tre kvällar på raken faktiskt. Blir ju inte så mycket tid till familjen tyvärr och det är trist tycker jag. Håkan kommer hem idag också och det blir inte alls mycket tid som vi kommer ses, på söndag är jag ledig men då ska han till Vålberg  för Oscar har hockeymatch där.


Felix allergi......Jag har hittat roten till problemet......



Jo, det är sant....maximal otur har han med sina hamstrar. Nu står Kotte i Oscars rum och det ska startas en allergiutredning på Felix. Hoppas det är sågspånet han inte tål, då kan vi ju köpa pellets i stället. Vi får se vad det blir.

Nu ska jag lägga mig ner en stund och räkna kvistarna i taket innan jag ska till jobbet.

Ha det så underbart allihop!


1:A December....

Julmånad.....hmmm, jo visst är det väl kul. Vanligtvis så är 1:a advent viktigast för mig men detta år är det inte så. Jag var alldeles ensam igår. Håkan jobbade, Felix var i stockholm, Alex var hos sin pappa och Oscar var hos sin mamma. Det gick väl an men mitt i pyntandet så hände en olycka. Jag har alltid traditionella julsånger på i högtalarna när jag springer runt och adventspysslar och jag sjunger med och tycker allt är rätt mysigt ändå. När jag lagomt yster skulle rusa in i vardagsrummet med en adventljusstake att placera i det nystädade fönstret så felbedömde jag min kurva in och krockade med vitrinskåpet och fick ljusstaken rakt i bröstet. Shit vilken smärta!!! En spricka i revbenet blev det av det:(
Inte kul alls, och de sa att det finns inget att göra, bara smärtstillande och lugn. Oliiiidligt ont gör det.

Men tung smärtlindring så funkar det mesta, Felix och jag har varit och delat ut jultidningarna idag, nu är det klart. Skönt, men h-vete vad ont jag har. Vi var innan det till doktorn med Felix igen. Vet inte om jag berättat det, men han fick ju en stelkrampssputa för 4 veckor sedan och mycket har varit konstigt sen dess. Efter en vecka fick han 40 graders feber i 3 dagar, sen fick han en allergireaktion med klåda under fötterna och i händerna. Han blev satt på 3 veckors tavegyl behandling och det har han nu ätit en vecka. I morse såg han ut som en kåldocka i ansiktet och alldeles röd, det blev akuten direkt med prioritering så vi slapp vänta. De skrev ut en annan allergitablett åt honom, men ärligt.....jag vete faan om jag gilla´rt. VAD är det han inte tål!? Nej det kan dom inte svara på....fruuuuustrerande! Han är fin i ansiktet nu iallafall och det blev han snabbt efter intagandet av den nya medecinen.

I morgon ska jag jobba, och på tors-fredag.....kan liksom inte tacka nej. Står som sagt var inte i det rätta läget nu, det är bara att trycka i sig tabletter sätta på det stora leendet och gå till jobbet, lågkonjukturen viker inte för ett sprucket revben! Tjo!

Nej gott folk, nu måste jag lägga mig ner en stund.....

Hoppas ni är kvar hos mig så jag inte tappade er under mitt lilla avbrott.

KRAM! ...men inte för hårt tack.....

RSS 2.0