Ledig....

Nu är jag ledig i em och hela dagen i morgon och hela lö förmiddag. Jätteskönt. Fast jag bara är ledig i en heldag så känns det mer när det blir en em och en fm också....

Nu har jag precis kommit från jobbet och känner mig nöjd, grabbarna var sams och det var någelunda städat än sen jag städade igår. Håkan har satt upp den stora spegeln i badrummet...det börjar likna något.

Nästa vecka är Håkans semester slut, faan vad fort 4 veckor går. Jag försöker förneka det in i det sista men snart är han i skitnorge igen och jag blir 50% ensamstående:-( P*ss å sk*t. Inte har han sökt speciellt mycket jobb när han varit ledig heller och det är lite frustrerande, han sökte nåt i karlskoga som vi knåpa ihop ett brev till, får se om det leder till något....

Nej, snart kommer min man hem och jag beställde en flaska rosévin som jag ska ta mig ett glas av med iiiiiis. Gu´va´gött!!

"Ibland när jag säger det jag tänker så märker jag att jag inte alltid tycker så"

Nalle Puh

Ha det så gott och ring en vän och tala om att du tycker om den!


Oj vad längesen....

Nu var det ett tag sen jag bloggade, närmare bestämt 6 dagar sen.....

Vi hade det jättetrevligt hos syster yster. Det var super varmt för gubbarna när dom dränerade förstås så det var ju lite synd, men det gick bra ändå. Jag och syster åkte med mina systersöner och badade på långholmen ena dagen och årsta havsbad andra dagen.

På söndagen tog jag och Håkan en sväng till skärholmens centrum. Shit vad dom har byggt om!! Jag kände inte igen mig alls. Vi shoppade lite, men bara lite och tog en fika.

Det har alltså varit en superb helg med härligt umgänge och gott att äta och dricka....

Ha det gott i värmen....

"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."
Källa: Nalle Puh

Långholmen
 

Årsta havsbad...


Jag hoppar studsmatta för 1a gången..


Och Håkan gör ett försök han med...

I morgon bryter vi mönster....

Ser verkligen fram mot att åka till syrran i morgon. Skönt att bryta rutiner och umgås....

Idag har det väl inte hänt mycket direkt, har jobbat på eftermiddan/kvällen och det var alldeles för varmt.
Nu har jag packat eftersom jag jobbar i morgonbitti så hinner jag inte i morgon...

Nu ska vi kolla film jag och min man....Wanted hette den tydligen.

God natt

"För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt."
Källa: Nalle Puh

Inte mycket....

Inte mycket som står på schemat idag. Jag har sytt upp Håkans arbetsbyxor och han har fogat färdigt i badrummet. Ungarna håller någelunda sams och leker ute i det fina vädret. Alex åker till Joakim idag och jag ska jobba kvällen.

I morgon efter jobbet åker vi till stockholm och ska hjälpa syster yster med familj att dränera deras hus.....

Kram till er alla.....

(o)nyttigt ordspråk.....kom inte på nåt själv, men nu ska ni få ta del av min personliga favoritordspråkshittepåare.

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig".
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

I går och idag.....

Har vi haft härliga dagar. Igår blev det inge Karlstad med mamma. Jag var tvungen att ringa tandläkaren när jag vaknade för jag har haft så ont nu igen. Fick en tid kl 11, en infektion igen så ännu en penicillinkur i 10 dagar...men men de göööör ingenting....Sen gjorde vi lite dittan och dattan och senare kom Håkan på att han ville att vi skulle grilla eftersom han gillar att leka med våran nya gasolgrill:-) Så vi åkte och handlade.....

När vi kom hem la jag Alex eftersom han bad mig med stora ögon att få gå och lägga sig, jo han gör faktiskt det, och Håkan fixa med det vi skulle äta. Då braka det loss ordentligt och hela himlen trillade ner. Regnet öste verkligen men "Faan heller" sa Håkan och klädde in hela vår grillplats i byggplast och tände en brasa....Där inne satt vi sen med de stora barnen och grillade i spöregn och blixtrarna for kors och tvärs utanför och vi hade såååå mysigt och roligt, mycket sköna skratt tillsammans, Felix och jag har samma humor och han är så himla rolig ibland:-)



Den här bilden är så himla kul. Precis när jag skulle ta kort så skrek Håkan "Akta spindeln" Tror ni vi garva allihop sen när vi såg kortet??


Och brasan.....


Och idag har vi också haft det kanon!!! Solen sken redan tidigt i morse så vi gjorde en riktig spontanutflykt. Vi packade picknickkorg och kylväska fyll med mat och in med ungarna i bilen sen åkte vi till sjötorp. Åh herre jösses vad lyckat det blev. Alla höll sams och mycket skratt och upplevelser tillsammans med barnen. Vi kollade slussarna gick långt längs kanalen och på bryggorna nere i gästhamnen och såg massa miljarder i form av många båtar plus att vi åt svindyr glass som faktiskt inte sved sådär fasligt mycket bara för att vi hade mysigt. Sen käkade vi pizza när vi kom hem. Nu har jag precis lagt lilleman Alex som var superduktig och höll sig vaken hela resan hem fast ögonen gick i kors och de andra sitter på nederplan och kollar tv.

Här äter vi vår medtagna mat....sk picknick:-)


Den här bilden är så bra...kolla killen i bakgrunden som luktar sig i armhålan...hahaha

Slussning.....

Broöppning

Slussbeskådning

Intagning av dyr glass:-)

Och en mycket nöjd liten Kjell....(Alex)


Usch...när vi kom hem så trampade Felix på en synål som gick in 1½cm i foten med bakdelen först, alltså ögat med tråd och allt. Har tvättat det med alsolsprit och tejpat med kirurgtejp...tror ni det räcker?

Ett hittepå ordspråk....

"Ge dig själv ett snällt ord, annars har du inget att ge bort"

Krama varandra!

5 min paus...

Nu har jag en liten sittpaus på jobbet, skönt...det spirrar i benen. I morgon är jag ledig och mamma undrar om vi kunde åka till karlstad. Får fundera en stund... Liten alex får följa med då, kan ju inte lämna alla barnen hemma med håkan när jag är ledig. Jag tror förresten att badrummet är färdigkaklat nu...spännande. God afton!

Hela stimmet hemma.....

Idag kommer alla hem. Alex från pappa och Felix från morfar. Oscar kom hem igår.... Det är ändå allra bäst när alla är hemma, man behöver aldrig speciellt lång tid för att ladda batterierna. Nog är det viktigt att vara barnledig ibland för att vara en bra förälder med det behövs sällan så många dagar som dom är borta, härligt att längta.

Just nu har jag precis städat färdigt i köket samtidigt som jag bakade en sockerkaka och snart ska jag upp och städa ungarnas rum. Kalle (Håkans svåger) är här och sätter de sista plattorna i badrummet. Den sista väggen var lite vågig och då är det nog bäst att de som arbetar med det får göra jobbet. Bilder kommer sen....jag bloggar från den bärbara nu och orkar inte hämta sladden....bekväm? jo ibland:-)

Thererse! Lycka till med Dilba idag på utställningen!

Nä, nu är det dags att fortsätta......

Vänta....ska hitta på ett nyttigt ordspråk först.....

"På toppen av berget har du bra utsikt, men hur roligt är det att stå där ensam?"

Ha det gott alla!

Motion! Javisst!

Gick från jobbet igår kväll och gick till jobbet i morse. Duktig tjej! Bara det att jag har så ont i ljumsken idag så jag har mått illa, men men.....får skylla mig själv, borde försått att jag inte kan gå på asfalt. Motion har jag iaf fått och vill man vara fiiiin får man lida piiin...eller?

Är fortfarande lite sliten, tandvärk har jag igen iåfs men börjar känna mig fokuserad och det är skönt, jobbigt när man känner att man inte har kontroll utan bara går parallellt med livet....I morgon jobbar jag kvällen sen är jag ledig i två dagar!! Behövs! Liten Kjell kommer hem i morgon också (Alex) Han har varit borta alldeles för länge....

Jag börjar bli riktigt trött på vädret, men till veckan lovar dom sol och det hoppas jag på, mitt solmantra börjar ebba ut....

Ett vimsigt ordspråk från mig....

"Fånga dagen innan den fångar dig, DU har mer nytta av den än vad DEN har av DIG"

Kram

Kommer ihåg gårdagen!

Jo det är säkert, känner mig lite bättre faktiskt och det mesta av gårdagen minns jag idag. Annat var det för några dagar sen. När dagen var slut så stängdes dörren sen fanns den inget mer....Känner mig mer avslappnad och tror det beror mycket på att jag fick magkatarren konstaterad.

Vi var ju till mariebergsskogen i går och det var lika härligt som vanligt. Gillar verkligen det där stället! Vi såg inga djur igår utan ungarna lekte i lekparken i stället. Och sen gick vi halva spångbrädespromenaden som jag har skrivit om tidigare. Vi gick tillbaka till fågeltornet och kollade in våra namn som Felix och jag ristade in där tidigare och Felix var impad av att de fanns kvar:-) Tur med vädret hade vi också, det regnade bara en liten skvätt!

Sen åkte vi till skattkärr och grillade med släkten, ungarna badade, åkte båt och fyrhjuling. Vi kom hem runt 20:00 en härlig heldag med andra ord!

Idag väntar jobbet igen och dit ska jag promenera idag oavsett väder!!!! Felix åker till morfars stuga över helgen och Oscar åker med farfar i morgon. Tror vi ska hyra en skylift till helgen och måla färdigt huset.

Vill även tipsa om en helt suverän artist som jag precis har upptäckt...Jonatan Stenson, kolla in honom och lyssna på hans låter på www.jonatanstenson.com

Ha en fin dag.

Här är jag igen...tror jag....

Har inte bloggat lika plikttroget som förut nu. Har kännt mig trött ,sliten och snurrig. Alltså fövirrad, kommer inte ihåg vad jag gjort dagen innan och kan inte tänka klart framåt. Kanske är lite mycket nu men jag har inte kännt mig stressad alls men kroppen säger ju någonting annat så det är bäst att lyssna och börja fokusera.

Igår när jag skulle åka hem från jobbet så märkte jag att jag inte hade bilnyckeln. Åh nej, sa jag, nu har jag glömt bilnyckeln hemma. Men är det inte din bil som står där ute frågade en arbetskamrat. Jo sa jag men jag har nyckeln hemma, jaja jag får ringa Håkan. Men du borde ju ha nyckeln i väskan om du körde hit i den bilen, säger hon. Då gick det upp för mig hur korkad jag var, klart jag hade nyckeln med mig. Pinsamt..... Såna grejer händer hela tiden så därav rubriken. Ja ja ja....

Jag har haft problem med magen ett tag och varit väldigt orolig för det, tror att det har mycket betydelse för hur jag betett mig. Var till läkaren igår och han konstaterade en kraftig magkatarr....och de går ju att bota till skillnad från alla andra sjukdomar som jag föreställt mig i huvet.

Idag ska vi till mariebergsskogen hela familjen minus Alex men plus mamma. På eftermiddan ska vi till min moster och morbror i skattkärr och äta middag, min kusin med familj är där från norrland.

Ha en solig dag och jag är på ingång till mitt vanliga jag med ett organiserat kaos.
Kram!!

Inte laga mat....tack pappa.

För en vecka sen så såg ungarna till att morfar skulle bjuda på middag. De längtade nämnligen efter morfars pannbiffar sås potatis och kokta morötter. HA! Det gjorde jag också när jag gjorde praktik i frankrike i 4 veckor. Idag ska vi alltså dit...inte frankrike utan till pappa. Härligt att slippa laga mat....

Ja nu blev det lite dumt för det jag skrev här var i morse men datorn la av mitt i så nu fortsätter jag....

Vi har varit hos pappa och ätit nu, det var supergott! Ungarna sa nästan inte ett enda ord under tiden de åt och det vet jag inte om det hänt någonsin tidigare. Tack snälla pappa för den goda maten!!

Det hände en kul grej hos pappa, Alex har varit otroligt gnällig ett tag och så kom han i vanlig ordning fram till mig och gnällde om något när jag dukade och jag vände mig om och skulle säga nåt i stil med "men herregud" eller "men snälla" men det hände nåt på vägen. Det som kom ut blev "Men Kjell!" Alex blev tyst och tittade konstigt på mig, pappa frågade om jag verkligen sa det som han hörde och jag bröt ihop, shit vad jag garvade, jag gör det nu när jag skriver också:-) Hahahahaha. Jösses vad konstigt det blev. Sen tilltalade jag han för Kjell. "Är det gott Kjell?" "Vad gör du Kjell?" och han svarade mig artigt varje gång.

Sen gick vi till den fina parken som kommunen har kostat på nya grejer till och lekte. Jag satte mig på en gunga och det var inte igår jag gungade sist kan jag säga. Skit kul var det, det kittlade ordentligt i magen men jag kom inte på hur man stannar utan att bryta benen av mig så Felix och Håkan fick hjälpa mig att stanna när jag gungat klart. Sen fanns det som en pinne med en platta på. Jag satte mig på den och Håkan snurrade runt den, sen så snurrade den bara fortare och fortare uan att jag gjorde nåt och benen stod rakt ut och risken att jag skulle kräkas började bli ordentligt stor men eftersom benen av nån slags centrifugalkraft stod rakt ut så kunde jag inte stanna den heller och Håkan hade gått där ifrån. Ungarna kom till min räddning...phu.

Liten kille även kallad Kjell åkte till sin pappa idag så vi skulle egentligen kakla men de vete f--n om jag orkar jag är nog lite trött tror jag.

Yogan gjorde jag igår men inte med dvd:n, jag körde utan samtidigt som vi kollade på tv, snart mina damer och herrar går jag ner i spagat. Eller ja snart och snart...jag känner iallafall tydligt nu att jag blivit smidigare och mina muskler har blivit längre, jag når utan problem ner till tårna nu!!

Ett tips till alla! Ta en promenad, leta reda på en gunga och gunga er till en riktigt hög fart!! Vilken känsla!!! Ett litet tips till.....ta med er någon som kan hjälpa er stanna den:-)

Kramar till er alla!

Nu så....

Här kommer bilderna på ungarna och poolen...



Och här badar dom...Felix är tillfälligt borta på bilden tyvärr...


Nu så....en liten uppdatering från gårdagen kanske, det blev ju inge bloggande igår....jag gick faktiskt upp kvart i sex för att ta mig en promenad till jobbet, laddad som bara den men bara för att möta regnet på trappen:-( det öste ner så jag tog bilen. Nattpersonalen var lagom förvånad när jag kom 06:20. Var ju faktiskt trevligare att äta frukost med henne än att sitta själv hemma när alla låg och sov...

Jobbade lång dag så jag var helt slut när jag kom hem, hade ju jobbat två sena kvällar innan. Vi åkte och handlade lite och tog det lungt på kvällen. Regnet öste fortfarande ner men ungarna var iallafall ute och lekte för fullt. När barnen somnat så skulle vi slänga på en film men orkade inte så vi gick och la oss tidigt istället och myste.

Jag har en kamp med blodsockret nu som jag försöker vinna men det överlistar mig som vanligt. Jag försökte förhindra att det stack i väg upp igår eftersom jag blir så otrevlig att umgås med då så jag tänkte mig inte riktigt för och tog lite för mycket insulin, fick en ordentlig känning som inte ville ge med sig. Håkan fick åka till konsum och köpa druvsocker och när han kom hem stod ambulansen hos grannen. Jag kom på efteråt att han måste ha blivit skiträdd, eller efteråt förresten...jag kom på det nu, ska nog prata med han sen om det.....sockret bråkade med mig hela natten sen, fick en svår känning halv två igen så jag satt i köket i mörkret och åt en limpmacka. Än så länge i dag har det legat bra men är under ständig övervakning av mig och mätaren.

Ungarna tjatar för fullt nu om att hoppa i poolen och mina öron börjar värka. Har förklarat att pumpen måste gå en stund till men de hör nte på....märkligt...hade jag sagt att det bara var att hoppa i så hade de hört minsann....snacka om selektiv hörsel!!

En sista grej för idag.....min man kan allt!! Idag har han klippt mitt hår och det blev jättebra!! Kolla....(ni som sett mig nyligen ser skillnad, jag har nog inga "före"bilder att lägga ut, så ni som inte sett mig nylgen får använda fantasin)

....om jag skulle kunna använda mindre bokstäver här nu så hade jag gjort det eftersom jag skäms lite....men har inte yogat på 2 dagar...kanske gör det ikväll.....

Ha en fin dag!



Är på jobbet...

Sitter på jobbet och de flesta är stoppade i säng. Har känt mig snurrig idag och trött. Tror det har med mitt dåliga vattendrickande att göra. Jag la aldrig in några bilder igår från grabbarnas förväntan på pool fyllningen för bloggen krånglade. De kommer... Ingen yoga heller... Men jag gick till jobbet idag och ska gå hem ikväll, blir väl 1,2 mil ihop typ. Håkan och jag har haft en ganska tung dag med mycket irritation och tjafs (semestersyndrom) så det var väldigt skönt att bli av med mycket spänningar i min promenad, blev en riktig powerwalk... Gick på 30 minuter! Jobbar morgonpass i morgon så jag tänkte faktiskt gå då med, skönt med morgonpromenad... Igår hade vi orm på jobbet! Det blev ett himla ståhej... Det var en riktigt lång snok, typ 1.20. Han kröp in i en liten håla och jag och M petade med ett rör så vaktmästaren skulle kunna få tag på den men han kom aldrig ut. När vi tog ut röret så var den alldeles blodig... Blä... Jag hade ihjäl han...vad dåligt jag mådde, men mina arbetskamrater var glada:)

Förlåt....

Det blev ingen yoga igår.....ursäkta;-) Vi fogade i badrummet, det blev jättefint. Mamma kom förbi med glass till barnen och hon och Felix tog en cykeltur till maxi. Sen åkte vi till svärfars stuga precis lagomt innan ungarna började slåss. Där fikade vi en stund på kaffe och blåbärspaj. Mitt i allt så utbrister Alexander: "Jävlar vad surt!" Jag höll på att dö, fattar inte vart han får allt ifrån. Jag sa lungt och pedagogiskt medan jag bet mig i läppen att man svär inte. "Nä men det VAR surt" svarar han. Jo okej, det förstås, han tyckte väl det, tänkte jag. Sen lekte dom av sig lite och vi gick och badade och då....slog mitt mantra igenom. Solen kom fram! Skönt!

I och med att solen kom fram så fick vi som vi lovat ställa upp poolen som Oscar och Felix köpte för sina loppispengar, Håkan stoppade till det som fattades. Vi satt upp den och började fylla den med vatten och ungarna tog en varsin stol och satte sig runt den för att följa det tydligen så spännande arbetet när slangen spottade ut vattnet. (bild kommer sen) Sen spräckte vi deras förhoppning om att få bada samma dag genom att tala om för dom att den inte kommer vara fylld förrän i morgon. Stackarna....

Idag ska jag jobba kvällen, jag börjar 14. Alex ska till farmor och farfar och sova en natt och de andra grabbarna kommer säkert hoppa i poolen senare.

Jag har gjort mitt yogapass idag iaf och tycker jag känner mig smidigare. Andningen tänkte jag inte så mycket på idag utan försökte göra det jag skulle, tror jag andades rätt. Ni kan ju prova att göra ett yogaandetag....
Ligg platt på rygg, andas med magen först några gånger, sen andas ni med bröstkorgen och till sist andas ni med nyckelbenen, lägg händerna på för att känna att det rör sig. Till sist ska man göra yogaandetaget, det är en kombination av alla 3. Dra ner luften i magen och flytta den upp mot bröstkorgen och nyckelbenen, det ska kännas som en våg som går genom kroppen. Upprepa 5-6ggr.

Ha en solig dag!

Andning och matsmältning.....

Ja då var det gjort! Dagens Yogapass. Idag fick jag sällskap av Felix först som la sig i soffan och kollade på mig lite förunderligt. Sen peppade han mig och sa vad duktig jag är:-) Vad glad jag blev! Rätt vad de var så knakade det till ordentligt i min höft och han utbrister med lite oro i rösten "åh där knäcktes de´ru mamma!" Jag höll på att skratta ihjäl mig. Inte lätt att andas rätt då inte...

Ärligt talat...jag har lite jobbigt med andningen som är a och o i yoga, jag blir snurrig. Jag försöker men det kommer väl det med.... Sen en annan sak....det är en övning som ska hjälpa till med matsmältningen....jag har faktiskt dom senaste dagarna gått omkring och kännt mig som jag svalt en badboll....sen en grej till....min rygg och nacke knakar nåt så förfärligt ibland när jag gör nåt, inte i yogan alltså utan idet vardagliga, det händer grejer.... jag kunde faktiskt nå min fot idag, fram till halva fotryggen, antingen har mina ben krympt eller så har mina muskler faktiskt blivit lite längre!

Senare i slutet på mitt pass så kom Oscar in och kände av den lugna stämningen i rummet så han satte sig i soffan utan att säga nåt....sen kom Alex....han kände inte av nån stämning alls utan kom inrusande och frågade vad det var för konstig film samtidigt som han konstaterade att han skulle HA vatten NU!! Håkan kom till undsättning och de gick ut i köket....

Alla bloggare...dagens yogaställning...


När mitt pass var slut gick jag också ut i köket och där satt dom, Håkan och Alex, som 2 farbröder och pratade fisar...det är det roligaste Alex vet. Alex visade roat vad som händer om man drar i Håkans finger och Håkan pruttade med munnen. "Förut mamma, då pruttade han med stjärten!" skriker Alex förtjust... Jaså du sa jag lite lagomt road:-) Då hörde jag ett bekant ljud från vardagsrummet......min yoga dvd.....och häpp! Där inne ligger Felix och Oscar och kör ett pass! Haha, ja det kan säkert vara nyttigt.



För övrigt så säger Håkan att man INTE ska äta för många jalapenos för det svider när man bajsar och vi har kaklat som jag förut skrev....
Kolla....



Och glasväggen är klar...



Nu ska den minsta få gå och sova....sagotajm!!

Ledig dag!!

I morse vaknade jag när kl ringde strax innan nio. Jag skulle ringa fritids och säga att Felix blir hemma den här veckan. Det blev inte som jag tänkt mig....Vart ÄR dom??? Jag ringde rut överallt men näe, till slut ringde jag till kommunen och frågade dom om dom visste var Hacklehemsbarnen är. Näpp det visste dom inte, alla andra skolor hade lämnat listor till växeln på var dom var så att föräldrar som tappat bort schemat skulle få hjälp men inte hacklehem! ÅÅÅh vad trött jag blir...jajaja undrar dom var han är så får dom ringa mig.

Idag kom lillfjös hem också, härligt med hela familjen samlad. Nu ska vi kakla det sista i badrummet. Sen ska vi ner till pappa och hjälpa han att bränna ut bilderna han har på datorn.

Regnar det gör det inte! Näpp! Det gör det inte alls!!!!! Solen skiner och fåglarna kvittrar och badar fågelbad, ungarna springer i vattenspridaren och huden är härligt solbränd!! JAJEMENSAN! (provar en ny antiväderteknik)

Yogan har jag inte kört än men lovar att fylla i efter jag gjort den ikväll, innan jag lägger mig.

Ha en häääärlig sooolig dag;-)

Kram

Trött.....

Jag har precis kommit från jobbet, är rätt så trött. I morse sov vi faktiskt till halv tio, jag kommer inte ihåg när jag sov så länge sist faktiskt. Jag blev lite orolig eftersom jag trodde sockret skulle ligga skyhögt men det gjorde den inte.

Vi käkade frukost tillsammans med grabbarna som också sovit länge och sen drog vi iväg till bergvik. Vi skulle kolla rean på jack&jones. Efter en stund började jag irritera mig på allt och alla och kunde absolut inte få ett trevligt ord ur munnen. Snäste på Håkan för minsta lilla. Han var inte så lycklig:-( Jag kom faktiskt på mig själv dock att så här otrevligt är det ju faktiskt inte och vi har ju inget att bråka om...hmmmm lite extra insulin kanske.....jag duttade i mig 2 enheter och väl framme vid Bergvik så var jag trevlig igen:-) Usch vad jag inte tycker om detta pendlande....men det är inte sååå jätteofta längre som tur är. Vi shoppade lite kläder till Håkan och Felix, de andra fick häromdagen....Felix kunde faktiskt ha shorts från j&j i storlek xs, lite roligare att kunna handla där istället för lindex och kappahl.....ja just det....2 linnen till mig också...

Nu är jag ledig i 2 hela dagar!!!

Yoga idag.....nä, faktiskt inte.....men i morgon så!

Go´natt bloggare!!


Blä vad varmt.....

Jag jobbade kvällen igår, och h-vete vad varmt det var....man fick inte ens på sig handskarna utan att bryta ihop. Tog typ 10 minuter innan man lyckats kränga på dom. Likadant var det idag, fast idag fläktade det åtminstonde lite. Det värsta är att jag glömmer dricka vatten, bäljar i mig kaffekopp efter kaffekopp men glömmer vatten. Sen sitter jag som ett fån och funderar på varför jag har så ont i huvet. Har iaf kommit på mig och dricker massa vatten då före jag tar en alvedon...

Grabbarna åkte på loppis med min mamma idag iaf. De lyckades få ihop 280:-!!!!! Riktigt duktigt tycker jag. Felix pengar studsar som vanligt i fickan och nästan bränner hål medans Oscar springer och lägger undan dom på lämpligt ställe för att användas när han verkligen vill ha något. Jag lyckades tala Felix till rätta lite iallafall. Han hade spenderat 40 kr totalt men då gick det mesta till leksaker åt lillebror, också typiskt han.

Nu sitter jag och Håkan i varsin soffa, inte riktigt jämställda tror jag. Han sov till 10:30 och jag gick upp 05:45, så jag känner mig tyvärr ordentligt trött. Jag var sugen på att hitta på något bara han och jag eftersom vi bara har de stora pojkarna hemma men nu blev jag så trött att jag inte kommer till skott med att bestämma mig....vi får se....

Dagens yoga.....jo ni, jag gick som sagt var upp tidigt och började dagen med ett pass. Men näää, jag känner mig absolut inte smidigare idag, snarare tvärtom, ont redan från början. Sen var det nog inge bra att vara precis nyvaken för yoga andningen gjorde att jag fick blodtrycksfall och nästan svimmade trots att jag låg ner....jaja, de blir ju bättre säger dom som vet...JAG ska INTE ge upp!!! Prova den här kl 06:00..... Stå rakt upp, sätt hö fotsula på insidan av vä lår, sträck sedan armarna utåt och upp ovanför huvudet, sätt ihop händerna och sänk dom sedan sakta framför ansiktet ner till bröstkorgen, stå så nån minut....ja just det, tänk att det går en rot från foten ner i golvet....det ska tydligen hjälpa. HAhahahaha.....

Nä nu är kl 18 strax, får se vad det blir sen.....

Ha det så gott!

Yogapass

Jag har fått en Dvd av mamma med yogapass....jag provade den igår.....herregud, är det någon som skämtar med mig?? Kommer det springa in folk med kameror och skrika "LURAD"!!!! Jag hoppades det litegrann. Det hade ju gett mig en befrielse från dessa otäcka upptäckter om hur totalt osmidig jag är. Någon hade mer än gärna fått springa in och tala om för mig att "Hahahaha, Carina, du kan sluta nu, det där är inte meeeningen att man ska klara av". Men det kommer ingen, hur gärna jag än vill....

Under passets gång så är det en lugnande röst som ger instruktioner samtidigt som en kvinna i medelåldern sitter och gör dessa ställningar. I början gick det bra tyckte jag, kan en kvinna som säkert är 15 år äldre än mig så kan självklart jag! 10 minuter in i passet så ska man sitta på rumpan, sätta hö fot på insidan av vä lår, sträcka sig fram mot vä fot. Jag gör detta....sen meddelar den lugna rösten att jag ska KNÄPPA HÄNDERNA RUNT FOTEN!!! Jo jag tackar jag....Ha tålamod med din kropp säger rösten, om det inte går kan du ta tag i tårna. Inte ens det gick, jag nådde kanske till knät. Jag har alltid trott att jag har korta ben men tydligen så är dom jääääättelånga, det måste dom vara, det har jag bevis på nu. 3 månader ska det ta innan man kan och det måste jag ju undersöka så detta ska jag göra varje dag nu och hålla er uppdaterade om, jag ser i statistiken att jag har några läsare så lämna gärna några ord i kommentarerna här nere så jag får lite feedback. Prova gärna denna ställning och berätta hur långa era ben är:-)

Håkan gjorde faktiskt ett pass med mig i morse, vet inte om han var så road eller om han fick sig en liten pungspark i sin manlighet men han är för underbar ändå min man. Han ville prova iallafall.

Felix blev glad igår när han hörde mig spela, "Bra mamma!" sa han med glada ögon. Jag visade honom websidan med flöjtnoterna och han försökte. Han fick inget rent ljud i flöjte utan det skar lite och han blev irriterad. "Du håller inte tätt om hålen" förklarade jag. "Det gör jag visst de! Det är flöjten det är fel på, den är ju faktiskt rätt gammal." svarade han och jag såg på honom att så var det. Det var ingen idè att argumentera. Han är också väldigt lik mig.....

Idag ska jag jobba, börjar 14. Innan det blir det nog ingenting. Mamma kom förbi och talade om att man kunde sälja grejer på loppis i morgon utan föranmälan så vi får se om vi får i hop något som hon och Felix kan åka ut med. Jag jobbar ju.....

Ha en trevlig och solig dag med er!!

Kramar


Blockflöjten.....

Häromdagen så fick Felix en blockflöjt som Håkans systers barn växt ifrån. Denna blockflöjt har varit väldigt på tapeten de senate 3-4 dagarna. Först blev han jätteglad, sen upptäckte han att den var begagnad och då blev han lite äcklad. Jag löste detta genom att köra den i diskmaskinen. När den kom ut ur den var den som ny och Felix blev återigen jätteglad....det blev lillebror också....tyvärr. Det har varit ett evigt tjatande och bråkande om denna långa plastsak som inte alls spelar fina toner om man inte håller rätt. Detta ledde till att jag tog tillbaka den i ett ögonblick av pedagogikbrist. Detta ledde i sin tur till att lillebror fick dålig samvete och tjatade på mig att ge tillbaka den till "Lelle" (Felix) sen och Felix blev skitsur. AAAAAAhh....denna situation var ju inge trevligare än den som var tidigare så hur man än vrider sig så sitter arslet bak.....Ja ja...han får tillbaka den efter fritids idag.

Felix påminde mig igår om att jag tydligen någongång långt tilbaka i tiden sagt att jag kunde spela vilket instrument som helst bara jag fick lite tid på mig. Detta kom upp då han upptäckte att han glömt hur man spelar och bad mig visa honom, herregud sa jag, jag kan inte spela blockflöjt....ja och på den vägen hamnade jag i denna sits som jag kommer till nu.... Jag såg ju hur han såg ner på mig efter det så i dag ska jag lyfta upp mig själv igen banne mig. Nu har jag suttit vid datorn och surfat runt en stund och då hittade jag Adam, en kille på 10-12 år, och han och jag har precis gått igenom alla grunderna nu steg för steg så nu kan jag blinka lilla stjärna och nån annan truddelutt. Nu kan jag glänsa för min pojk och spela för honom när han kommer hem medans han tittar på sin mor med blänkande blick:-D Hahahahahaha.

Håkan kommer hem idag!!!!!! ÄÄÄÄÄÄÄÄlskar torsdagar och nu har han dessutom 4 veckors semester!!! Pussar till min man!

Förövrigt så såg vi på vår lilla "nad" igår att kommunen lagt krut på "vår" lekplats och bytt ut alla leksaker mot nya!! GRATTIS! Hipp hipp för kommun!





E så jävla förbannad!!

Nu blir jag RIKTIGT störd!!!!! Hittar inte studiehandledning till kursen jag ska plugga . Hittar bara den där skitpsykologin. Det betyder alltså att jag måste ta itu med den under sommaren och det VILL jag inte!!!

Nåt annat som stör mig nu är att mitt tangent bord själv behagar att välja vilka knappar jag trycker på som ska registreras, vilket innebär att jag sitter som ett j**la fån här nu och bankar i varje knapp så hårt att jag kommer få blåärken på fingertopparna!!

En grej till....nu när ja inte kan plugga det jag tänkt mig och inte kan hitta motivationen till att plugga psykologi så ökar mitt sötsug så ini h-vete. Anledningen till att jag gick hit och skrev nu är helt enkelt för att hålla mig borta från skafferiet. Löjligt!
Ha! snacka om karaktär!!

Jag har ju lyckats få ner mitt blodsocker till en bra nivå nu tack vare att jag har slopat alla kolhydrater, socker och salt. Jag gick ju på köpet ner från 64kg till 55kg och jag mår så jäkla bra. Hade inget sötsug förut då jag tränade men just nu och sen 3veckor tillbaka har jag inte tränat något alls och då märker jag direkt att sötsuget kommer och jag sliter mitt hår!!! Ibland vill jag bara slängamig på golvet och skika och slå händerna backen och sparka med benen. MOGET! Herregud! Jag pratar om lite sötsaker, hur svårt kan det vara att låta bli??? SKITSVÅRT!!!

Nu väger jag 57kg och det är inte vikten som oroar mig utan jag vet att när jag ökar i vikt så har mitt socker legat dåligt bakåt i tiden det är liksom mitt kvitto. Bra vikt=bra blodsocker. Så när jag ser att jag ökar i vikt så är skadan redan skedd och då kan jag inte gå tillbaka. Med tanke på att mitt senaste besök hos läkaren inte var så roligt, då han talade om att jag har ytterligare förändringar i ögonen och troligtvis behöver laserbbehandlas så VET jag att jag MÅSTE låta bli. Men jag funkar så konstigt, när jag inte FÅR, då måste jag litegrann, huvet säger så. Bättre att säga till mig att "klart du får Carina, men tänk dig för" Alex är likadan, han kom med en påse godis på en onsdag och konstaterade för mig att nu äter jag den. "Ja gör det", sa jag. "FÅR jag det?"sa Alex. "Javisst FÅR du, hoppas bara att du inte får hål i tänderna nu när du äter både onsdag OCH lördag," sa jag och lämnade rummet. Han kom efter mig, ställde undan påsen och sa: "Då äter inte jag den nu då." Precis lika är vi:-)

Jaja, jag har lugnat ner mig lite nu. Ska leta lite till och sen hämta Alexander. Han sa i bilen i morse på väg till dagis, "I dag efter dagis tycker jag att vi går på en "nad"(=promenad) vi behöver det". Oj vad rätt han har. Jag frågade vart vi skulle gå. Vi går till morfar sa han. (Ett kvarter bort) så då inväntar vi Felix sen och tar en "nad" till morfar.....det behöver vi:-)

Så gick det med de.....

Mitt pluggande igår var ju inget att skryta med direkt....

Mamma kom hit med lite lotter och krämer eftersom jag fyllt år, och vi drack kaffe. Sen började hon knoppa blommorna och ge dom vatten. ( bara en vana, denna gången behövde dom faktiskt inte hennes omvårdnad) Sen kommenterade hon kartongerna i hallen, då var dagen liksom bestämd....vi gjorde ett ryck. 

2 turer till tippen och en till maxi för att panta burkar. Skönt att bli av med skräpet. Sen åkte vi och lunchade på thai. Skönt att hon är hemma faktiskt, så jag har någon att äta thai med, det är ingen som vill följa med mig dit, folk har tydigen tröttnat på thaimat. Hon gillar det inte heller egentligen men följde med ändå, dä ä mamma dä:-)

En kul grej hände när vi åkte från tippen....mamma tyckte ac:n i bilen blåste för kallt så hon sa:"Nej nu blev det för kallt, det kan vara farlig de.", Och så vände hon alla utblås åt mitt håll.... Jag kommenterade NATURLIGTVIS detta och frågade om det var okej att utsätta sin dotter för denna "fara" dubbelt upp?? Vi började gapskratta, självklart tänkte hon inte på vad hon gjorde, men det är typiskt min mamma:-)

Sen var det dags att hämta hem skocken....barnen alltså. Det här är sista veckan som de är på dagis och fritids eftersom Håkan har semester sen så pluggandet MÅSTE göras maximalt nu. Ja ja jag får göra det i kväll tänkte jag när jag stog och lagade mat, när Alex somnat....men det spack det med....de var ju Allsång på Skansen ju...Jag och Felix kollade tillsammans och käkade majskolvar. Pia Johansson var vansinnigt rolig igår tyckte vi, Felix skrattade som en tok:-)

Ja just det, Alex börjar på storbarn till hösten och har redan nu börjat "träna" sedan en tid tillbaka på att vara där. Detta har gjort honom så otroligt stor och duktig. I går så smällde det till i dörren när jag läste Aftonbladet. Sen small det igen, dörren öppnades...för att sedan smällas igen en gång till. Efter ca 3 -4 smällar fick jag hans uppmärksamhet när jag ropade så jag frågade vad han gjorde. "Jag har plockat in tvätten, den är torr nu mamma", säger han stolt. Då har han alltså ställt sig på en hink och plockat ner badkläderna som hängde där ute:-) Inte bara det...senare på kvällen så klädde han av sig självmant, la kläderna i tvättmaskinen, borstade tänderna, hämtade vällingen och skällde ut mig för att jag inte tagit fram någon blöja:-) Det hade jag i och för sig gjort men den låg inte där han tyckte och när han märkte det så sa han "förlåt mamma, jag bara trodde" Hahahaha, ja de är en kovändning de:-) Han sover förresten med blöja igen, men bara som skydd, han kissas fortfarande sovandes innan jag lägger mig och frågar alltid i sömnen "vad ska vi göra nu?" förväntansfullt. "Du ska kissa" säger jag, numera på rutin. "Ja! De gör VI!" säger han alltid till svar.

Näpp, nu ska jag faktiskt plugga, jag har ställt in den planerade fikan idag med min lilla söta vän Susanne så nu MÅSTE jag faktiskt plugga!!

Ha en skön dag i solen!!
Kramar

Börjat jobba....hurra!!!

I går började jag mitt semestervik. Gud vad skönt med schema och rutiner igen..... Tänk vad konstigt det är....ju mer tid man har dessto mindre får man gjort.. Nu kan man lägga upp sin tid bättre och inte skjuta allt på morgondagen.

Arbetsplatsen jag är på är helt underbar, det är inte äldreomsorgen jag är inom nu utan omsorgen. Vilken skillnad!!! Mycket mera tid för varje vårdtagare och mycket mer hjärta i arbetet. Men även här finns det ett djupt avtryck av de nya reglerna med poolturer och brist på personal. Det ä så jäka synd tycker jag och jag blir illa berörd när det sitter personer skyddade bakom sina skrivbord och talar om att så här ska det vara för det är bäst så. Enda felet är att de aldrig satt sin fot ute på arbetsplatserna för att kolla om det funkar. Gå ut på golvet och jobba en semester period med er!!!! På söndagkväll tyckte de att jag skulle jobba själv med en helt ny vikarie och ingen av oss har deligering. Jag får min deligering när jag säger till, och det gör jag när jag känner mig redo. En vecka behöver jag iaf för att fräscha upp rutinerna med medicindelning och sondmatning.... Fick uppbackning av personalen därborta så chefen kom dit och fixade det hela med en extra personal på söndagkväll. Tack gode gud för det säger jag....och de boende också säkert:-)

Ja ja...nu jobbar jag inte förrän fre-lör-sön så då är det dax att öppna skolböckerna ordentligt. Har dåligt samvete för hur dålig jag varit på att plugga de soliga dagarna, men ÄH! På´t igen bara....

Ska dricka lite kaffe med mamma först bara som äntligen kommit hem från stockholm, hon har varit hos min syster Tina, det är lite konstigt när hon är borta sådär länge....8 dagar faktiskt...

Kolla....böckerna är avdammade........


RSS 2.0