Happy Halloween!

I morse fixade jag min pojk till ett otäckt spöke. Tyckte han blev så läskig att jag nästan ville tvätta honom ren på en gång men det fick jag inte och jag fick trött heta "töntig mamma" :-)

            
Bilderna gör inte verkligheten rätt, han ser läbbigare ut....

Igår åkte jag och Felix till karlstad för att möta Håkan. Jag shoppade en kjol och en skjorta, kanske kommer bilder sen.

En ganska underlig sak med mig och säkert många andra också är att när jag säger jag ska aaaaldrig mer göra så, då kommer man bara ihåg det en kort stund. För ett par månader sen när jag hade jobbat kväll i bäckhammar så skulle jag åka den dystra och mörka 26:an hem. Men herregud jag såg INGENTING! Dålig syn och dåligt mörkerseende kombinerat med dåliga lyktor gjorde att jag fick krypa i 70km hela vägen hem. Igår var jag där igen. Bäcksvart till Karlstad, Felix var orolig och jag var vettskrämd. Jo jag fick köra i 75-80km på 100 väg och jag riktigt hörde hur de som körde om mig, långtradrare och bussar, skrek: -"JÄVLA söndagskörare!" Men men....denna gång ÄR det verkligen "jag ska AAALDRIG mer....."

Ha en fin dag allihop!!

Jobba igen!!

Nu ska jag ut och jobba i morgon igen!! Väldigt vad mycket det blev nu. Skönt med YTTERLIGARE en dag i oktober.

Jag jobbade i dag 7-16 och det gick bra, ett ganska tufft ställe med många diagnoser, min hud har fått sig en prövning idag. Jag har X antal klösmärken på armar och händer, gött att sprita iiiiii........åh vad det svider.

Nu ska jag stressa iväg till karlstad och möta min man. Måste hitta några kläder till bröllopet i helgen.

Shit! Felix missar sin  judoträning idag, det är den 4e missade träningen på raken...usch vilken dålig mor jag är...äsch det blir nog väl.

Hejsan då´ra på en stund!

Zzzzzzz.....

Jättetrött är jag, jag har precis kollat på grey´s anatomy. Gud vad jag älskar den serien.....

Håkan åkte till Oslo sent i går kväll men kommer hem i morgon. Jag var inställd på att vi skulle vara tillsammans hela veckan så det blev lite splittrat när han hastigt fick åka iväg. Men det blir ju pengar iallafall. Jag ska ut i morgon och jobba igen fick jag ett sms om i eftermiddags, gött att det blev en dag till i oktober.

På fredag ska jag träffa Britt och få lite andlig vägledning. Jag och Håkan var hos henne i måndags för att prata lite om vårat hus, hon och hennes man ska komma hit och känna av....spännande, det är faktiskt skeptikern Håkan som satte ner foten och sa att nu får vi göra något, det har hänt en hel del knepiga saker här hemma. Jag tror inte jag kommer skriva något mer om det och hur det går/gått för det är ett ganska fördomsfullt ämne.

På lördag ska vi till borlänge och gå på bröllop. Vi ska sova på hotell och äta hotellfrukost!

Nu ska jag krypa ner i sängen och nanna så gott.

Hej på en stund!

KRAM

Dålig uppdatering....jag vet..

Har helt enkelt inte haft någon lust att blogga.....

Jag har varit ute och jobbat lite, både hemtjänst och boende. Det har varit jättekul! Men oj vad jag saknar ett schema.....

Håkan har blivit uppsagd pga av arbetsbrist och återanställd och hitochdit skickat så jag tror vi blir knäppa snart. Först en ordentlig smäll sen lite klapp på kinden sen en knytnäve igen. Det senaste nu är iallafall att han ska åka till Oslo ikväll. Det var nåt bygge dom beräknade skulle ta en månad ungefär, sen vet vi inte något alls.....

Julen stundar och mina grabbars födelsedagar, känns inte alls kul nu.....

Intervju....

Idag var jag/vi på anställningsintervju.... Jag och Therese.... Kan nog säga att det nästan känns som om vi redan jobbar där;-) Tess funderar redan på vad hon ska lägga i sin matlåda:-D Efteråt gick vi runt lite i centrum och tog en fika. Förresten! Mitt bankkort försvann rakt in i automaten idag. Uttaget makulerat. Kortet behålls. Så stod det! Vi fick gå till Nordea och där fick jag prata med en bankfarbror som bara gjorde och inget sa. Han gick iväg...och kom tillbaks....gick iväg....och kom tillbaks...jag började känna mig kriminell och Therese nämde att farbrorn såg röd ut i ansiktet sista gången han gick... HERREGUD!!! Vad har jag nu gjort som jag tydligen glömt bort!? När han kom tillbaka med en bunt papper och ett kuvert så frågade jag försiktigt....-"Vad har jag gjort?" -"Nej du har inget gjort, bankomaten var hungrig!, sånt här kan helt enkelt inte förklaras" Nähä så var det med det, det var helt enkelt bara min tur att mata denna maskinella varelse. Märkligt. Jag fick ett kuvert med min nya kod i och kortet kommer senare. Jag blev lite ledsen faktiskt för jag hade efter många år precis lärt mig min kod....

Igår var vi hos min morbror och moster i Skattkärr och blev bjudna på en smörgåstårta som var syndigt god, likaså en äppelkaka, kändes nästan nödvändigt med en bikt efteråt;-)

Hej hopp! Snart kanske jag kan luta mig tryggt tillbaka i ett lönesystem igen!!

Hej på en stund!

Jag har skapat ett monster...

Nä då.....inte riktigt. Felix skulle på maskerad igår och vara utklädd till punkare. Jag fixade i ordning honom ordentligt med gelatin, tuppkam, svarta naglar, nitar, hängslen...ja ni vet...rubbet. När han var klar så kollade han sig i spegeln och sa: -"Men du mamma, det här är väl egentligen ingen maskerad? Såhär vill jag ju se ut! Jag går till skolan såhär på måndag" Jaha...så var det gjort, min son har hittat sin stil med lite hjälp från mamma:-) Men men, vad ska man göra? Jag kan ju inte direkt säga varken bu eller bä eftersom både jag och hans pappa är gamla punkare, även bonuspappan;-) Undrar bara vad farmor säger...hua, blir lite skakig av tanken....

             



           

Visst e han söt min lilla tuffing:-)

Ha en skön söndag och kom ihåg att klicka på bilderna om ni glömt glasögonen:-)

Och Slutligen: Hipp hipp HURRA för min bror som fyllde 45 år igår!

Hallilå....

Idag tog vi det suuuuperlungt på morgonen. Jag behövde inte ens åka iväg med några barn för Håkan tog med sig allihop:-) Jag tror klockan var närmare 11 innan jag lyfte på rumpan och gjorde mig i ordning. Vi åkte till mamma för att hjälpa henne med telefonen som hon sa inte fungerade, men det var inga fel på den utan hon som hade lagt märke till att hon hade IP telefoni som hon haft i 1 år cirka, hon försökte ansluta en telefon från 1800 kallt...jaja strunt i det.

Felix kom hem på förmiddagen efter ett samtal från fröken. Han mådde inge bra, han sa att han kände sig yr och matt. Ahaa, tänkte jag, nu får även han magsjukan....stackars mammas lilla stora pojke. Men SHIT! Mamma gick nog på en nit ÄNNU en gång, för nu mår han bra och jag kom förut på att dom skulle promenera till stan idag för att ta sig till badhuset...För er som inte känner min äldsta son så kan jag tala om att han är en regerande mästare på att slippa undan saker som han anser vara ansträngande. Om han inte väljer ansträngningen själv förstås, som judon tex. Så jaja, nu är det ännu en gång gjort och han har besegrat mig genom att utnyttja den ömma moderns ömkan:-)

Håkan är och fixar våran bil som behöver lite ompyssling med nytt filter och allt vad det heter vad vet jag? För mig är bilen en silvrig volvo....modell??...vadå modell?? Silverfärgad! Räcker inte det? Typ V40 eller nåt....

Jag gjorde bort mig lite idag också. Eftersom Alex pappa Är sjuk så hjälpte jag till att hämta från dagis idag och körde hem honom till Joakim. Och när jag ska hämta Alex så är han på gården och leker i leran. Jag frågar då lite argt och med menande blickar en stackars vikarie vart Alex galonisar EGENTLIGEN tagit vägen`???
-"Jag vet inte, han fick låna ett par häromdagen för att vi inte hittade hans", sa hon lite försiktigt.
-"Jaha, men jaA, dom ska vara här iallafall så ni kanske har lånat ut dom till något annat barn som inte "hade" några då, kläderna hänger aldrig där dom ska här", sa jag och gick ut.
Jag beklagade mig lite för Joakim och han säger. -"Men dom är ju HÄR"
Hmm....jaja förlåt snälla söta vikarie...

Ha en supermysig fredagskväll allihop och sätt på en film ikväll vettja!! Jag ska strunta i IDOL för att titta på film med min man!

KRAMZ

Vår dag i bilder....

En förklaring först till förra inlägget.....jag kollade bara om det blev rätt teckensnitt nu för inlägget före det blev helt oförklarligt fel, sen glömde jag att radera det:-)

Nu så...

Alex och jag har haft en toppendag! Först i morse så gjorde vi ett litet äventyr med ett besök på vinden...hua...lite läskigt men kittlande spännande...

Finns det spöken mamma??


Det fanns inga mamma!!


Nä nu vill jag gå ner....


Två fötter stadiga på stegen...


Sen gick vi på en lagom promenad med ett stopp hos morfar, det blev det naturligtvis glass som vanligt och Alex var nöjd. En apelsin skulle ha bestämt också ha men den tryckte han i ansiktet på morfar och sa att han kunde väl smaka ijallafall...jo han säger så...inte felstavat.


Under dagen som varit så har vi spelat ett nytt dataspel som heter Josefin på semester och i det spelet "gör" man en äppelkaka (hänger ni med) som man sedan kan skriva ut recepten på och den kakan bakade vi tillsammans alla 3 när Felix kom hem och vi hade jättekul och Alex fick naturligtvis göra nästan allt själv med lite hjälp från oss. Innan vi började så kom jag på att jag inte köpt äpplen, men då kom ju Felix på att vi har ju äppelträd så Felix sprang ut och plockade med krattan medans Alex hängde i fönstret och tog emot:-) nedersta våningen såklart...


Nöjda söner...


När vi fikade så sa Alex -"Mamma, är det min födelsedag idag?" Det måste väl betyda att han är nöjd med dagen?
Nu ligger han och kollar på en ny Bamsefilm och är lugn och nöjd.


Här är receptet på kakan, måste säga att det var bland det godaste jag ätit. Jag gjorde den i en lite större form, vet inte vad för mått men en sån man gör kladdkaka i oftast. Då blev den inte så hög utan helt perfekt! Låt er väl smakas! Klicka på bilderna vet ni om ni vill se dom större.....


Go´Kväll!

xfgthgfh

fghgfjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj             jjjjjjjjjyuuuuuuuuuuuuuuu           iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Anställningsintervju!

I två dagar har jag nu suttit och sökt jobb konstant och gått alla vägar man kan gå, internet, telefonkatalogen, ur huvudet och vänner. Och i går fick jag lite lön för mödan. På måndag kl 08:30 ska jag på anställningintervju. Det blir de arbetsuppgifter jag hade förut innan jag helhjärtat gick in i vården, men ett annat företag, Kundservice. Ja det är ju en lön iallafall och jag trivdes väldigt bra med det jobbet förut. Vi får väl hålla tummarna nu.

Tack Therese som tipsade mig!

Tack för er omtanke, kära läsare!

Idag har jag tagit en ledig dag med Alexander, han är lite tjyvig och bråkig så jag tyckte han behövde en mammadag så vi kan göra något mysigt. Han tyckte vi skulle leka på hans rum heeeeela dagen:-) Nu ska jag ägna mig åt min son som är färdig med det han gjorde och tjatar nu om att få gå upp på vinden, samtidigt som han försäkrar sig om att det faktiskt INTE bor något spöke där som storebror säger...späääännande;-)

Kram!


Finns det verkligen inget jobb till mig??

Nu när kommunen verkligen har gått in för det här att "nu löser vi det internt" så får jag inga jobb alls. Jag är verkligen inte van att gå utan jobb. Igår sökte jag som en galning via ams och andra saiter. Jag sökte till och med som lantbrukare:-) Har ju ingen erfarenhet men jag kan nog det mesta. Jag söker just nu ALLT! Med tanke på hur det ser ut för undersköterskor så känns det inte så ljust min framtid. På arbetsförmedlingen hänger det lappar om vad det är brist på nu och inte finns uskorna med där inte....Så skolan är inte prio 1 tyvärr....

I söndags var jag på ljusparty hos Tess men mamma fick jag inte med mig, hon var fortfarande dålig. Så jag himlade med mina ljusblå och sa "snäääääälla" till min man och han följde med:-) Han kände sig nog lite malplacerad bland alla "kärringar" men han handlade mest av alla:-)

Idag ska jag ringa landstinget och tala om att jag finns!

Ha en underbar tisdag!

KRAM

Kräftskivan inställd....

Det blev ingen kräftskiva igår...jag låg magsjuk hela dagen (tack mamma;-)) Och Håkan låg på kvällen...Jaja det blir fler tillfällen.

Idag ska jag på ljusparty hos Therese och mamma ska jag ta med mig. Känner mig mycket bättre idag faktiskt.

Alejandro kommer hem idag också, han har varit hos Joakim sen i måndags och det känns, jobbigt när han är borta så länge...

Ingela J, kul att se att du fortfarande är här! Vi kanske till och med skulle kolla in varandras kök irl över en kaffe!

Tack Tess!

Ha en trevlig söndag allihopa!

Tadaaaa! Köksbilder!

Var ju till IKEA med mamma igår. Köpte lite lampor och sånt till köket. Mamma hämtade en ny telefon på vodafone också så nu har hon något nytt att lära sig igen. Som tur var tog hon sitt förnuft tillfånga och ställde tillbaka nokiamobilen hon först tänkte ta och tog en samsung som hon är van vid.

Nu kommer lite köksbilder men det är ju inte helt färdigt men så här ser det ut hittills....ha överseende!

Matplatsen                               Hela familjen i ramar             Köksdelen
                 

       

Ha det så gott tills vi hörs igen, ikväll är det kräftskiva hos pappa!

Jättetrött....

Jag sitter hemma hos mamma och väntar på kaffe.... Jag är overkligt trött. Jag har sminkat mig fixat håret och allt sånt där men det ser iallafall ut som jag precis klivit upp ur sängen. Blir nog bättre när jag fått kaffet. Ont i kroppen har jag också efter grusskottning igår....

Igår kollade jag och Håkan på Indiana Jones filmen...alltså den nya såklart. Den var väl okej, hade lite kvar av charmen från de andra filmerna men slutet....Hallåååå!? Shit vad besviken jag blev... Nån annan som sett den?

Förlåt Therese! Även om det verkar som om jag glömmer hela tiden så gör jag inte det! Klart vi kommer på söndag!

Nu kom kaffekoppen!

Tjing!

God förmiddag!

Jaha så kom regnet som vi hade hoppats slippa. Idag ska det ösas igen och isoleras och det blir det jag och Håkan som gör. Så på med vädertåliga kläder och tänd en brasa i spisen och förbered kaffekokaren för nu kör vi! Suck...blev trött bara av att skriva hurtigt....

I går var vi på marken som så traditionsenligt kommer till stan andra onsdagen i april och oktober. Vi hade bara Felix hemma igår så plånboken slets inte i så stora stycken som den hade gjort om alla barnen varit hemma. Eller rättare sagt det som är kvar av plånboken efter detta avloppskalas. Egentligen har vi nog rätt till att åberopa dolt fel men vi struntar nog  i det. Ligger inte för oss att strida med andra om pengar, det som hände har hänt och vi kan ju vara glada för att vi upptäckte det i tid och att det inte var tjäle i backen.

Nej nu ska jag leta efter sydvästen, grabba tag i spaden och göra min man sällskap.

Ps. Jag har två roliga saker att se fram emot. 1: Jag ska till Karlstad och göra en heldag som inkluderar IKEA i morgon med min mamma. 2: Vi ska till Pappa och Ingela på kräftskiva på lördag dit Ingelas söner också ska + min kusin och hans sambo+ deras nya bebishund!

Kramz till alla er!

Kvinnligt?

I går gjorde jag ingenting på hela dagen, kände mig sådär tråkig, ungefär som jag vägde 300 kilo. Ville bara lägga mig och gråta någonstans. Jag försökte måla, men skvätte ner mina händer med färg innan jag hade börjat och då sket jag i det. Stampade med foten och tyckte livet var orättvist. Frågade Håkan om han tyckte det gjorde nåt att jag bara gjorde precis ingenting och han sa "nej det gör inget" men jag fick ändå dåligt samvete och tyckte jag var en värdelös fru.
"Vad ska vi äta?", frågade Håkan vid lunch. Inte ens det kunde jag svara på utan jag grinade.
 "-Föööörlåååt, jag vet inte vad...jag måste ha ett jobb!"
 "-Va?"
Det var där nånstans jag kom på att jag är lite patetisk. Jag drog mig undan resten av dagen och skonade omgivningen. När det var dags att verkligen ta tag i den för att skjutsa Felix till scouterna så duschade jag och gjorde mitt bästa. På väg till scouterna så gick jag igenom mitt beteende ordentligt. Varför kommer såna här dagar då och då? Det är verkligen inte likt mig att vara såhär. Men är det inte lite kvinnligt då? Och då menar jag inte att det är så vi kvinnor är, pipiga och gnälliga, utan jag menar naturligtvis att det kanske är kvinnligt just för att män inte KAN drabbas av det av naturliga orsaker, nämligen ägglossning. Kan det inte vara så? Just ungefär en gång i månaden känner jag mig fet, grå ledsen och pipig. Så alla män! Det är inte vårat fel, det är kroppens ohyggliga okänsliga sätt att spela oss ett spratt. Idag är jag jag igen:-)

För att ransaka mig själv satte jag mig på en brygga igår och sög in vänern i mina lungor....

          

        

C ya!

Bilderna får säga sitt...

Såhär gör vi nu för tiden....och ni?


                  

               


Det absolut bästa med det här är att jag kan gå ut och titta på Håkan då och då, han ser så manlig ut när han sitter i den där:-)

Klicka på bilderna om ni vill se dom större.

Ha det gott alla ni!

Sk*t Helv*et* och j*vlar!!!!

Det är mest dom orden som har cirkulerat här hemma i helgen. Jag har klagat på en otäck avloppslukt några dagar men det är det bara jag som känt tydligen så inte mycket gjordes. Meeeen, i söndags så kände även min man denna odör så vi gick ner i krypgrunden och kollade. Nämen se där ja!! En swimmingpöl! Håkan ringde förre ägaren och frågade hur avloppet egentligen var kopplat och han svarade att det var det inte alls. Han har bara dragit ut rören i trädgården och sen så var det klart! Japp! Detta innebär ju att rören bara har fyllts på och fyllts på tills det gick tillbaka in i huset och upp i en märkligt placerad golvbrunn som inte fyllde någon som helst funktion.....I golvet, alltså mellan husgolvet och trossbotten. Ååååhhhh!!! Igår låg alltså Håkan i grunden och öppnade upp underifrån och jag låg där jag med och dammsög vatten.....AVLOPPSVATTEN! Bläääääää! Idag har vi hyrt en avfuktare och det verkar som om det blir torrt ganska snabbt och det verkar även som om skadorna inte är alltför stora, men vi får väl se. Nu ska Håkan hämta en grävmaskin för vi måste ju gräva för avloppet som inte är draget, så nu blir trädgården uppgrävd ända fram till gatan.

Köket går iaf framåt, vi har satt upp en fondtapet och målat lister. Listerna blir blanksvarta.....är ni nyfikna??

Jag har även tjänat ihop 700 poäng på gratisbio.se

Ha det gott!

Vet ni vad jag har hittat??

Jag som ska plugga egentligen har ju märkt att jag har väääldigt mycket annat att göra som att surfa runt på nätet tex. Nu har jag hittat olika sätt att tjäna pengar på. Det finns alltså sajter som betalar mig för att jag ska klicka på olika länkar eller registrera mig på olika sidor. Man får olika poäng för varje sak som sen omvandlas till pengar presentkort osv. Skitkul! Och väldigt enkelt. Det jag reggat mig på nu är: gratisbio.se och pengargratis.se  även supergratis.se  Prova! Det är superenkelt och ett ganska löjligt sätt att tjäna småklirr:-)

Idag kommer Håkan hem, det är riktigt skönt att det var kortvecka. Vi ska försöka hinna sätta upp tapeten i köket i helgen! Annars inte hänt så himla mycket, har mest suttit vid datorn som sagt. Ha det gott tills vi hörs igen!

RSS 2.0