Nu gör jag ett avbrott...

Har ingen ork att blogga som ni märker, vet inte om det är pga årstiden eller om jag helt enkelt är lite låg pga all press runt omkring just nu. Jag kommer inte att skriva något inlägg på några dagar, bäst att säga det så ni slipper gå in och kika och så är det bara samma

Lite glest...

....mellan inläggen.....sorry.

Jag har jobbat to fre och lö. Det nya stället jag skulle vara på visade sig vara superbra! Jättehärliga människor. Idag ska jag på ett nytt ställe till men man börjar bli ganska hårdhudad faktiskt, visst känns det pirrigt och lite nervöst men inte så jobbigt som i början när de startade det här systemet. Jag får väldigt mycket erfarenheter i och med det här och det får jag se som en stor fördel.

Pratade med min lärare i lördags, vi kom överens om att jag ska bli klar med mina 3 pågående kurser tills nyår. Det ska jag nog hinna med, tror ni inte det? Dom är ju faktiskt påbörjade så jag behöver ju bara avsluta dom. Sen har jag bara 350 poäng kvar utav 1350! Det är väl duktigt gjort av mig:-)

I går var hela familjen på tipspromenad med grillning som hockeyn anordnade. Jag betedde mig nog som en riktig tonåring när vi åkte dit för jag ville verkligen inte. Det är nåt med hockeyföräldrar som jag inte gillar, vet inte vad, men dom är alltid varmt klädda med toppluvor och lovikavantar och polokragar och alltid med ett hurtigt grin i ansiktet. Förlåt om jag sårade någon nu;-) När vi väl kom fram så gick det ganska bra, det var svinkallt och jag var naaatuurligtvis inte klädd i lovikavantar och toppluva men jag hankade mig fram ändå och var nog till synes ganska trevlig. Barnen hade roligt och det är huvudsaken!

Håkan åkte redan 15:00 igår för att kolla på ett nytt jobb i Strömstad, det är ett jobb som iallafall ska hålla på i 2 veckor sen får vi se.

Nu ska jag fixa matlåda för ikväll!

Ha en bra dag/kväll/natt

Jag är lite nervös...

Idag ska jag till ett helt nytt ställe igen. Jag jobbar em/kväll...usch jag tycker det är så jobbigt att komma helt ny, inte känna de boende och inte känna personalen.... Men  jag får ju jobba iallafall och det får jag ju vara glad för, man står ju inte direkt i ett läge där man kan tacka nej bara för att det känns "lite jobbigt". Nu på lördag kommer jag jobba mitt 4e pass den här månaden, kanske kommer få ihop 10 pass i november eftersom halva är kvar. Det är dubbelt så mycket som på hela oktober. Ja det är sjukt hur det är....

Håkan körde alla barn idag, skönt att slippa en sån enkel sak, det är också lite konstigt, men det handlar nog mer om att jag slipper ta ansvaret. Att bara lämna över ansvaret är ganska befriande. Håkan ska skjutsa sin mamma till örebro för ett ytterligare inköp av en symaskin, hon får aldrig nog :-)

Felix och jag fattade beslut om igår att han ska sluta med judon. Det har varit lite segt att få iväg honom ett tag nu. Förmdligen gick han upp lite tidigt till avancerad, han borde fått vänta på några kompisar i hans grupp. Nu blev han ju ensam i en grupp som tränat tillsammans i 1 år och då sjönk självförtroendet och till slut tröttnade han. Jag sa att han får sluta om han kommer på något annat han vill göra där han rör på sig och han har kommit på nu att han vill prova orientering. Det är 3 st i hans klass som tränar det och han tycker det verkar kul. Det är ganska stort i den här stan så jag tyckte det verkade bra.

Häpp! Nu ska jag läsa lite mail och sedan ringa några samtal....

Ha en uuuuuuunderbar dag och säg nåt snällt till någon!

Nu slår jag ett slag för den bortglömda bakmaskinen!!

Vet ni.......1988 blev bakmaskinen årets julklapp....1988. Sen blev den bortglömd. Hur många av er läsare kan ärligt säga att ni använder en idag? Vi fick låna en av svärfar. Och herregud det är som en Kalle Anka serie, man lägger i ingredienserna i en "hink" trycker på knappen och sen kommer det en färdig limpa. Ha! Helt sjukt. Måste väl säga att vi hade lite strul i början men sen var svärfar här och gick i genom receptet med mig och det var ju ingen annan än mig det var strul på så nu när jag har hajat grejen har jag bakat 4 limpor på 3 dagar:-D Det bästa är att det finns en timerfunktion på den så man kan ställa in den så den är färdig kl: 07:00. Då vaknar man till lukten av nybakat bröd och i köket står en färdig limpa, men ingen har varit där! It´s like magic!  Ja jag säger då det, helt Kalle Anka!

Det värsta med det här är ungarna, jag och Håkan brukar komma in i såna här perioder ibland när vi bakar bröd hela tiden. Enbart för att vi tröttnat på köpbröd och dess onödiga ingredienser. Efter ett tag skriker ungarna surt...Åååååhhhh, bakar ni bröd...IGEN!? Men om jag varierar smakerna lite nu när det är så enkelt så kanske de inte tröttnar.

Idag ska Alex till dagis, han kunde ha gått igår men jag tycker om när han är hemma och det bara är han och jag, det finns för få såna tillfällen så då får man ta till vara på dom. Jag ska jobba kort dag idag, 12:30-16:30.

Min kära syster fyller år idag och när jag ringde för att gratta i morse så svarade hennes äldsta son, 13 år, så jag blev så paff. Jag hade tänkt sjunga "med en enkel tulipan..." men fick i stället upprört säga att det inte är han som fyller år, vänta´ra säger han och när syrran kommer till luren kom jag helt av mig och sa "god jul", hon blev liiite upprörd bara;-)

Idag kommer min man hem, som för övrigt har blivit permiterad ÄNNU en gång! Suck!

Nej nu är det dags att ta tag i dagen!

Ha en underbar dag alla!

Kan man postorderbeställa lite ork??

I så fall så beställer jag ett storpack! Jag var hos tandläkaren i torsdags och jag skulle ju inte alls rotfylla tand nummer 2 utan jag skulle dra ut tant nummer 3 och tydligen ta tand 2 senare...hänger ni med? Ja ja jag fick ju min premedicinering som vanligt och hej och hå vad den slog till....när jag var klar...jag fick ledas ut av min tandläkare:-) sen sov jag i flera timmar hemma....tur att Ingela hämtade mig, och skjutsade hem mig. Tack Ingela!

I helgen har vi varit duktiga och gjort färdigt tomten efter att vi grävde upp hela för avloppsdragning. Vi hämtade även ved klöv och staplade den och lagade bromsarna på bilen. Ungarna har varit underbara hela helgen och hjälp till med det mesta, veden den staplade dom alldeles själva. Jag var en ordentligt stolt mor!

Söndagen ägnades till att oja oss över våra ömma muskler och gratulera fäder på fars dag, fika hos Harry och middag hos pappa.

Jag är hemma med sjuk Alex idag och i morgon, han är förkyld med feber...IGEN. Får se om han går på onsdag till dagis, jag är inte SÅÅ ledsen över att ha han hemma faktiskt:-) det är bara mysigt även om stressen om att jag måste plugga finns så gör det ingenting när man ligger och gosar till en film i soffan.

Idag har jag bakat bröd...lite ork finns det tydligen kvar...

Daniel! Jag är glad att du är tillbaka!

KRAMAR TILL ER ALLA!!

Man kanske skulle ta att....

skriva ett inlägg....

Mamma fyllde 65 igår och jag och mina grabbar mötte min bror+familj på hennes parkering för att gratta henne tillsammans med hejdundrande firarsång. Mamma såg nöjd ut och uttryckte den här "nämen-kommer-ni"-minen:-) Det rullade på med folk och det vart såpass många att födelsedags"barnet" fick stå och fika på sin egen tårta. Vi erbjöd oss faktiskt men "det gick så bra såå" Typiskt mammor tror jag. Det var väldigt trevligt iallafall men till slut utbrast Alexander som röjt runt med kusinerna och brorsan. -"Åh mamma, det var ett jobbigt kalas det här" Han är ju för skön ändå!

Solen skiner men hösten/vintern är ju ändå här så det känns iallafall ganska tungt tycker jag. Våran "att ta hand om sen" hylla har ju som sagt rasat i backen och det innebär mycket tid, ork, lust och utgifter och det är nu ett tungt ok att bära. Fast jag försöker tänka att allt löser sig till slut så kan det här med mer utgifter än inkomster dra ner en ordentligt i dynghögen när det gäller humör och ork. Ja just det, jag ska till tandläkaren i morgon igen och där är jag redan nu uppe i 4765:- och det var EN tand, nu är det bara 3 kvar att fixa.

Nä nu ska jag lägga ihop geriatriken( jag har pluggat liiite idag) och ta en VARM dusch, jag har nämligen inte orkat bära in någon ved så huset är ganska kallt....

Ha en god dag!

Helgen som var.....

Mmm...denna helg kan man kanske sammanfatta som hektiskt. Det har varit kast mellan olika händelser så det är rent av fantastiskt hur man pallar med.

Vi stressade naturligtvis innan vi kom iväg i lördags, det gör vi jämt. Sen började vi åka mot borlänge runt halv tolv, hon blev så mycket innan vi hade samlat ihop de som skulle med. Det började ganska så bra.

GPS:en visade sen såg vi att vi skulle vara framme 14:47. Shit vad stressigt det blir då, vigseln är 16:00 och vi måste checka in duscha klä på oss de fina kläderna och lägga make up på en timme. Den inre stressen var ett faktum. Lägg på ett par glömda stövlar på det också. När en tjej har en bild av i huvudet hur hon ska se ut på en tillställning så är det liksom bara så. Det går inte ta bort nåt och slänga in något annat som "typ" är lika bra. Så jag förstog hur hon kände det gjorde jag meeeeeen tyckte inte det riktigt fanns tid till att "slänga" in på en skoaffär för att återställa hennes bild av hur hon ska se ut.

Efter en liten stund så började någon ifrågasätta hur det egentligen KAN ta nästan 3½ timme att köra typ 20 mil. Det skylldes på dåliga vägar, vinterväglag, det var vinter där faktiskt, och gud vet allt vad som kom pås för att skylla på. Det var liksom ingen som hade tid att komma på den riktiga orsaken till att det skulle ta 3½ timme att köra 20 mil. Efter en stunds tystnad så var det någon som tänkte till...(lite ledsen att det inte var jag) VINTERTID! Hade vi verkligen dragit tillbaka klockan till vintertid?? Nä! Det hade vi inte. VIPS! Så hade vi tjänat en timme och vi kunde springa in på kupolen i borlänge för att köpa skor till Åsa. Hurra!

Nu var vi åter samlade i bilen för att åka och checka in på hotellet, skönt! PANG!! Vi krockar...åååhh neeeeeej!!! Inte nu!!! Håkan hoppar snabbt ur bilen och nästan slänger sig över ett äldre par och "skrik"frågar "Hur gick det med er?? Bilen löser vi, men hur gick det med ER???" Lite skrämda av Håkans stressiga framförande så svarar dom försiktigt: "Jo Tack, det gick bra." Nu gick det ju som tur var bra och Håkan lyckades lugna ner sig och förklarade att vi skulle vara på ett bröllop alldeles snart. De bytte telnummer och vi la det på "att ta hand om sen" hyllan.

Väl på bröllopet så lyckades vi lugna ner oss med ett glas vin. Vigseln var jättefin och avslappnad. Och ett ordentligt härligt blandat klientel. Vad härligt det är när det står "valfri klädsel" på inbjudan:-)

Brudparet


  PATRICK & JONNA

Blandat klientel:-)


Vi bokade "kingsize" rummet på hotellet och la till en liten x-tra peng för att vi aldrig bor på hotell men det kunde tyvärr lika gärna ha kvittat för hela hotellet sög. Inget tryck i duschen, inget badkar, så hård säng att vi fick ont i armbågar och höftben, dålig frukost, skitig dusch och ändå var detta scandic. Hmrpf! Skärpning!

På vägen hem så gick bromsarna sönder också, det betyder att våran "ta hand om sen" hylla ramlade i backen. Först kommer inget, sen kommer inget sist kommer allt.

Nu ska jag fortsätta att baka till mammas 65 årsdag i morgon!

Ha det gott!

Hej svejs!

RSS 2.0