Då var det måndag igen....

I går vart det ju en jättefin dag med mycket solsken. Jag, Håkan och de stora grabbarna åkte ut och käkade på restuarang och sen åkte vi till stadsbondgården och tog oss en promenad. Felix och Oscar ville leka i järnvägsparken en liten stund så vi släppte av dom där och åkte vidare till skärgården och tog en kaffe. Det var så mycket folk därute så det gick knappt att få en p-plats. När första klunken kaffe hade avsmakats så ringde Felix och sa att de ville bli upplockade för det började bli långtråkigt. Efter 20 minuter!! Ja ja vi kommer sa jag, men vart är du och ringer? Jag gick in på hotellet och lånade telefonen säger han. Haha, ja det är bra med företagsamma barn:-)

I morse hämtade jag Alexander från Joakim, nu är det min tur igen och denna vecka har jag 7 dagar med honom! Vi har 3 veckors schema så dagarna varierar från 4-7 dagar.

Nej nu ska jag sätta på en film åt Alex för Felix är också hemma idag och de vill inte kolla på samma kanal. Mycket tv blir det när man är sjuk.

Vad tycker ni om min nya header?? Den är ju inte direkt gjord i photoshop men den duger kanske ändå??

Tills vi hörs igen!

Lite bilder från gårdagen....
                     



       

Dr Phil, förkylning och vad göra?

En ganska slapp morgon har det varit. Jag gick upp med Håkan och Oscar runt 07:00. De skulle på hockeyträning, har ni hört nåt så dumt!!! Hockeyträning klockan 08:00 på en söndagsmorgon! Äh! det är bara att masa sig upp. Jag gick upp för att ringa Felix judotränare och tala om att vi inte kommer. Han är riktigt förkyld och det har satt sig på luftrören tyvärr. På´t nästa gång bara!

Håkan och jag har haft en riktig Dr Phil morgon där vi har satt stopp för våra onödiga irritationer på varandra och dragit upp det mesta som stör oss hos varandra och hur vi känner och tänker. Jag klappar oss båda på axeln för jag tycker vi är duktiga:-) Nu är luften rensad och vi har fått mycket nytt att tänka på och kärleken är lös igen:-) Tänk vad ofta man bara går runt och är irriterad utan att lösa det, till slut så kommer man inte ihåg vad det var från början och man bara tror att det är såhär livet ska vara. Vi kan vara lyckliga som har våra 15 år bakom oss som stöd när vi slänger fram alla korten på bordet. Ett slag för kort på bordet!!

Igår kväll ringde Joakim och sa att Alex var hysteriskt och han ville INTE ta alvedon fast han hade ont i munnen efter blåsor och han skrek efter mamma. Mammaakuten åkte upp slängde mig i Alex säng drog några Blinka lilla stjärna och killade på ryggen och självklart hade jag några speciella mammaess i ärmen. Sen efter en timme så tog han duktigt sin medecin och sa att "-Du kan åka nu mamma" Jag känner mig lite skamsen när jag mår bra av att mamma är bättre än pappa i såna här lägen men kan inte en ömmande mor få känna så ibland då?? Ett litet kvitto på att Alexander känner av mina modersinstinkter/känslor. Naturligtvis är jag överlycklig för att han har en jättefin pappa och att han även känner sig trygg där men ni förstår vad jag menar väl?? ...alla mammor därute... Usch nu skäms jag och känner mig lite osäker på om det är okej verkligen, så stötta mig ni som kan;-)

Nu ska jag gå och dricka vatten, isvatten tror jag till och med. Vi ska försöka hitta på nåt kul, men vad??

Ha en fin dag ni därute och stäng av datorn nu:-)

OMFAMNING!


Loppisfia har stängt!

Hej hej på er allihop!

Idag hade vi loppis hemma på gården tillsammans med Therese familj.  Vi gick upp kl: 07.00 och började dagen lite lugnt. Tess m. fam. kom runt nio, och vi började ställa fram saker. Helt plötsligt kom det folk!! Redan 09:15 fast vi skrivit 10:00. Ja ja det var bara att börja försäljningen samtidigt som vi sprang fram och tillbaka för att ställa fram allt. Håkan lyckades göra den första försäljningen. Han sålde våran stege!!! Men hallå!!! Den var ju inte till salu! Äh sa Håkan det löser sig, gubben ville ju ha den. Jahaja det var väl bra då:-) Ruschen var mellan då och typ halv tolv sen vart det riktigt segt och vi började ångra att vi skrev 16:00 men dagen lunkade på iallafall. Är det någon mer som tänkt sig ha loppis så rekommenderar jag öppet mellan 10 och 13, det räcker. Vi lyckades bli av med en hel del skrot och Felix fick sig en rejäl veckopeng, han sålde egna grejer för nästan 300:-!! En riktig affärsman!

När allt lugnat ner sig så blev jag skittrött och började må illa som attan, ropade på Urban i toaletten  en gång sen vinglade jag upp i sängen och sov en och en halv timme. Mår fortfarande lite konstigt men inte lika illa. Kanske har nån liten bacilusk eller ett virus jag med eftersom ungarna är sjuka men det kan lika gärna vara sockret som lever sitt eget liv eller både och kanske.

Fick ett telefonsamtal idag från någon jag inte pratat med på evigheter! Det kändes lite märkligt och samtidigt kul!

Nej nu ska jag försöka peta in lite yoghurt och kanske lite mu...y.......hur faan skriver man myssli utan tyskt y muslie musli ja det sista ser nog rätt ut.

Ha en trevlig kväll alla mina fina läsare och ge någon en kram! Jag ska ge min man en kram nu och säga att han är fin.

En mycket bättre dag!

I dag har det varit en mycket bättre dag och jag har inte alls känt mig så nere som tidigare, trots att jag började dagen med ett tandläkarbesök. Det gick jättebra där, en del av er vet hur jag lider av tandläkarskräck, men jag har hittat en tandläkare som verkligen har tagit det på allvar och att gå dit är inte ett dugg jobbigt längre. Det är bara notan som är jobbig:-)

Sen hämtade jag Alexander som är hos sin pappa Joakim. Alex är sjuk och har feber men det var fotografering på dagis och det fick han vara med på så vi åkte dit alla tre. Alex fick när han skulle fotas någon slags prestationsångest så han började fnittra och skratta hysteriskt med ett stelt leende. Både jag och Jocke försökte lugna honom men till slut bröt han ihop och skrek "-Men vad ska jag göra då??!!" Jag fick avbryta fotografen och gå fram till Alex och lugna honom och säga att han bara skulle vara som vanligt. Vi lyckades få en bra bild till slut men det var en riktig pers för Lillkjell, (Alex,för er som inte hänger med) Sen körde jag hem Jocke och Alex igen, de skulle ta en lugn hemmahelg och kurera Alex feber.

Sen åkte jag och Håkan till karlstad och bara strosade för oss själva, glodde på folk, och försökte få koll på vad för mode som gäller:-) hahaha man får göra såna repor ibland så man hänger med. Drack lite kaffe och kom hem alldeles försent så mamma som var b-vakt åt de andra var lite kinkig på oss men men...sorry mamsen!

Egentligen hade vi inte tid med nåt av det vi gjorde för vi ska ju fixa till morgondagens gårdsloppis, men just nu är jag i ett sånt där "allt-ordnar-sig-"-stadium så jag tror nog allt ordnar sig till i morgon iallafall, eller hur?!

Roligt att höra ifrån er och kul att ni följer mitt leverne:-)

Kul att höra ifrån dig här pappa Krister!

Kramar till er alla!



Burr vad trist jag känner mig.....

Det hänger kvar i dag med. Hur jag än gör så blir det inte bättre. Men solen skiner iaf, undrar hur jag hade känt mig annars?? Börjar få en sån där smygande "jag MÅSTE ha ett jobb"-ångest. Och pluggandet går så trögt att det känns som om nån hällt sirap i böckerna.

Har varit hos mamma på morgonen för att samla ihop lite grejer till loppisen, fick ihop en hel del. Sen bjöd hon mig på lunch. TACK MAMMA! Tyvärr så är hon lite krasslig nu och det oroar mig lite men hon lovade att beställa en läkartid idag. Se mamma, nu är det ute i print så nu måste du!

Ser fortfarande fram mot lördagens gårdsloppis som vi ska ha. Det enda som är lite tråkigt är att PEDER LAMM kommer till stan samma dag för att värdera saker åt folk. MEN HÖR UPP!! JAG LÅTER INTE DETTA TA BORT MIN GLÖD!!

Nä nu SKA jag göra åtminstonde en uppgift eller två.

Ha det gott alla bloggare, och en liten grej till...Nu har jag i genomsnitt mellan 30-40 olika läsare om dagen....pigga upp mig genom att säga nåt till mig. Jag tycker att det är kul att ni läser!!

KRAM!


Nä det är väl dags....

För ett nytt inlägg kan jag tänka. Har medvetet låtit bli för att jag ville att det senaste skulle ligga först ett tag.  Vet inte riktigt vad jag ska skriva om bara. Känner mig slut, trött, och allmänt meningslös. Fy för såna dagar. Jag har gjort mitt bästa för att pigga upp mig lite och tagit på mig ett nytt läppstift och det funkar lite kanske men titta så purken jag ser ut.



Jaja det blir nog bättre. Idag har jag varit hos Therese på förmiddan och pratat vårat gårdsloppis som vi ska ha på lördag. Tro det kan bli riktigt kul faktiskt! Ser fram emot det. Nu ska jag skjutsa Felix till scouterna.....shiiit! Glömt att tanka bilen...*skynda skynda*

Hej då på en stund!

Någon och något berörde mig....

Jag vet inte hur jag ska förmedla detta utan tycker att ni ska läsa själv. Klicka på länkarna i turordning, läs och omprioretera era liv. Ni kan hjälpa till med så lite som 20:- Det kan hjälpa någon som står er nära.

Madde

Anne

David

Enbart


Ser jag ut som Plupp?

Hej hej...
Häromdagen så provade jag en ny frisyr, ville helt enkelt bara förändra mitt otroligt tråkiga befintliga hår. *Ska göra en grej på fredag* När jag träffade mamma så sa hon att jag såg ut som Plupp! Ni vet det där blåa trollet eller vad han nu är, blått hår har han iaf. Ser jag ut som han??? Svara nu alla ni därute.....


(Klicka så blir den större)


(Klicka så blir den större)
Ja...vid en närmare titt nu så gör jag kanske det....eller?



Ja ja, måste berätta en annan grej...Felix går runt och smågnolar allt som oftast och ibland brister han ut i högdjudd sång. Så skedde även denna kväll. Han började högt att sjunga "it´s raining men, halleluja, it´s raining men!" samtidigt som han bredde en smörgås och vickade lite på rumpen. Jag kunde inte göra annat än att småle lite och då följer detta;

Felix:. "Nä du mamma, det är allt synd om oss"
Jag: "Varför är det synd om oss?"
Felix: "Nej, inte om dig, om oss män, det måste göra ont att regna i backen sådär"
Jag: "Men lilla vän, du är ingen man än, du är min pojk"
Felix: Mäh! Vadå!?...*tystnad*....Nä, jag vill iallafall inte vara man för jag vill INTE göra lumpen och gå typ 800 mil om dagen"
Så var det med det, att bli man innebär tydligen lumpen och långa promenader:-) Hahaha! Han är ju för söt ändå min lilla stora pojk.

Förövrigt så såg vi på idol och jag tycker auditionperioden är så roligt. Idagens avsnitt så blev jag kär i han Deraan som var blind, vilken kille, vilken glädje. Ni vet väl att ni kan kolla det ni missat på tv4.se?? Denna länk är till Deraans klipp.

Nu ska jag slänga mig i soffan och glo på tv!


God kväll/natt!

Helgen som var....

Helgen har varit väldigt normal tycker jag, förutom att Håkan har jobbat hela helgen så vi knappt har synts något:-( Men men det har gått bra. Hamstern som Felix fick ska heta Kotte efter mycket beslutsångest. Jag tycker fortfarande Stig-Åke men det var inte populärt hos Felix.

Vi har vart i Säffle också. Vi skjutsade Håkans mamma för hon hade hittat en annons på en skinn*sy*maskin som hon ville ha. Jag tyckte det såg ut som en ångmaskin men se det var det inte. Jag visste iaf knappt var som var upp och ner på den. Titta själva...



Sen var det träning för Felix i judon i söndags igen och det gick som jag befarat. (Ni som hängt med vet att han fått nya tränare) Han ville INTE dit. Jag sa att han gärna fick slippa om han kunde ge mig en bra anledning. Det kunde han inte så jag åkte dit med honom. Hela vägen dit mumlade han "vänd bilen, vänd bilen". När han kom dit så var det ingen från hans gamla grupp med PLUS att det var den manliga tränaren som Felix varit lite skrajsen för. Jag tänkte att "shit! Det här går aldrig, vad har jag gjort!?" Meeeeen.....träningen gick skitbra och han blev  pressad att göra sitt yttersta men det var bara bra. Han lyckades göra saker som han/jag aldrig trodde han kunde. Herregud, ungen gjorde en framåtvolt på uppvärmningen inte en utan 5-6ggr. Då menar jag inte en kullerbytta utan VOLT. Efteråt var vi i något slags eufori han och jag tillsammans och det var verkligen så himla roligt att se honom. Han skulle absolut med på tävlingen den 28e och jag ser ingen anledning till att han inte ska vara med. Håll tummar och tår för oss då!!

Slutligen så ger jag tummen upp får det fina vädret igår....kolla vad fin kvällen var



Och självklart tummen ner för det kalla vintervädret som är idag...hua...

Kramar till er!!

Titta vem som flyttat in idag....

Felix vet inget än, så han har inget namn ännu. Tror ni Felix blir glad? Han är väl för söt ändå....



Reklam på bloggen....

Satt och kollade in min nya bloggsida och störde mig ordentligt på denna reklam som finns efter det första inlägget hela tiden. Hmmm, jag kan bli av med den om jag betalar 59:- i månaden. Men bloggar jag verkligen så seriöst så jag ska betala för den? Vad tycker ni? Förstör det helhetsintrycket? ÅÅÅÅhhhh! Jag tycker den är skitful denna reklamruta. Ja ja....shoot! Säg vad ni tycker.

Idag är ju Håkan hemma så han körde Alex till dagis. Ganska skönt att slippa det. I dag ska jag plugga stenhårt för att ta igen det som inte blev gjort igår. Vet ni vad?? Min psykologibok är borta igen...hahaha...tror att det är mitt undermedvetna som springer runt och gömmer den.

Så! Nu är det dags att möta dagen.

Ni som känner mig vet att jag har en mentor i livet, han kan visa er hur ni ska möta dagen idag...


KRAM!!

Bloggdesign--så enkelt det blev....

Tack vare denna kille så blev bloggdesign så himla enkelt. Han gör detta på egen fritid, en stor eloge till honom!! Kolla in hans sida här

Hittade lite bilder...

Hittade lite bilder i Håkans mapp....

Hans senaste tattoo


Alex 1:a frisörbesök....


Jag på Dag Vag....


Och....ja....hrm...det finns en förklaring till denna bild, jag lovar....


Usch idag har jag verkligen inte gjort som jag ska men sidan blir väl fin ändå.... Inget pluggande alls...

Nu ska jag faktiskt skriva in det jag tidigare skrivit för hand när jag pluggat, på datorn.

Hej hej!

Jag gillar...

*Att lyckas...
*Att bli klar...
*Att tycka om...
*Att dygnet har 24h och inte 12h...
*Att Håkan kommer hem idag...
*Att jag har ett socialt närverk...
*Att jag har fina barn...

*Att gnälla i cybervärlden:-)

Vad tycker ni om min nya blogg??? Är det en fin design? Har precis klurat ut hur man gör:-)

Kram!

Jag gillar inte.....

*Att bli väckt...
*Att tjata...
*Att bli tjatad på...
*Att ha ont i magen...
*Att se pengar bara försvinna...
*Att tiden inte räcker till...
*Att inte ha arbetsschema...
*Att inte ha motivation att plugga...
*Att vänta på svar på jobbansökningar...
*Att tanken är tom när man är stressad...
*Att tanka...

**Att gnälla.....

Ha en bra dag! Hörs snart igen.....

Det gick ju bra....

Ögonbottensfotograferingen (shit vilket j-vla ord) gick bra, var lika obehaglig som de andra gångerna men det visade inte på någon större förändring så jag behöver ingen laserbehandling ännu, och det var ju skönt! Jag tycker det är så märkligt när jag är där, jag tänker på samma sak varje gång.
När man kommer dit så får man först bedövning i ögonen som för övrigt är radioaktivt gul, och sen får man pupillvidgande vilket gör att man blir halvt, om inte mer, blind. Ni kan ju tänka er in i hur väntrummet är...hahaha... innan det pupillvidgande har börjat verka helt så hinner man notera vilka som har och inte har torkat bort bedövningen. De som ser ut som att vara radioaktiva zombier (oftast pensionärer) tillhör de som inte torkat bort och dom ser för härliga ut. Sen kan man ju inte få denna halvtimme att försvinna fortare med hjälp av tidningar eftersom man inte ser något så alla sitter alltså och stirrar ut i tomma intet. Jag blir alltid så fnittrig i detta väntrum så jag måste resa på mig och...ja stå i korridoren och se fånig ut för jag kan ju inte vanka av och an utan blindkäpp...ja herrejösses, lite roligt är det faktiskt.

Jag kunde inte köra bil hem så söta snälla Therese hämtade mig. TACK gumman! Sen kunde jag inte skjutsa Felix till scouterna men en snäll ledare hämtade honom och körde hem honom, supersnällt....först känns allt jättekrångligt sen löser sig det ena efter det andra. Ett TACK till mamma också som var barnvakt åt mina troll. Och ett TACK till svärfar som skjutsade dit mig.

En vän ringde mig och berättade att de ska ha en bäbbe i mars!!! Det var jag orolig för att det inte skulle bli av alls. GRATTIS J&G

Mariagumman! Kul att se att min lilla lillasyster är inne och läser/kommenterar! Älskar dig! Puss och Kram

Och slutligen, mina pojkar är hur underbara som helst, sams och supergoa. Idag har jag den där känslan av att vara den absolut lyckligaste mamman i heeeeeeeela världen!

Över och ut!

Kram

En helt vanlig dag....

Det var en helt vanlig dag igår. Jag hämtade Alex från dagis kl 15 och Felix kom hem från en kompis runt 17, han har ju ingenting på måndagar, och innan så pluggade jag funktionshinder.... Fick ett mail av min lärare där hon frågade om jag inte kunde försöka göra en studieenhet i veckan på psykologin ändå....bläääääääääääääääääääääääääää..... Jo visst det kan jag försöka göra *suck*

I morse hämtade jag Geriatriken som jag ska börja med nu också men min lärare tyckte inte det var något panik med den utan mest för att jag skulle varva med psykologin...hua...rysningar.... I eftermiddag ska jag till ögondoktorn och kolla upp mina ögon och ta ögonbottensfotografi. Jag har ju fått förändringar i ögonen som eventuellt måste laserbehandlas, det återstår att se....jag såg inte klok ut efter den senaste undersökningen. Pupillerna gick ju inte tillbaks i rätt storlek förrän dagen efter och då gick dom tillbaks i otakt...kolla här



Hahahahaha Jag ser verkligen inte klok ut!!!!

Hoppas det inte blir så igen, men det har ju bara hänt en gång på alla ggr jag gjort det under 13 år....

Ha de gott alla bloggare!

En begravning till....

Helt otroligt!!! Felix hittade ju Sprutt, en helt underbart jättefin guldhamster. Tyvärr så dog han igår, snacka om maximal otur!! Hur mycket ska en 9åring behöva ta??? Jag ringde tidigare idag till djuraffären där vi köpte honom och hon säger att tyvärr så har alla hamstrarna från den försändelsen dött. Troligtvis så hade de något medfött fel... Felix får pengarna tillbaka men ingen hamster tyvärr eftersom alla där hade gott bort....får vänta en stund till då.....suck.

Felix hade träning med den nya tränaren igår och helsike vilken annorlunda träning! Hans leende försvann redan efter 20 minuter och jag tänkte att nu vill han inte gå dit något mer. Det var ett ordentligt tempo och mycket styrka i träningen. Men när vi åkte därifrån så tyckte han visst att det var roligt men jobbigt, inget tecken på att han vill slute iaf.

För övrigt så är jag trött på vädret och pluggar fast jag bara vill lägga mig ner och sova en stump.

Hej på en stund!

Lycka, begravning och frigörelse....

Hej hej allihopa. Jag har fått mycket frågor och funderingar om min blogg är nedlagd men det är den inte. Det är bara den delen av hjärnan som tillfälligt varit nedlagd...eller rättare sagt den större delen av hjärnan faktiskt men nu är jag uppkopplad igen och det mesta fungerar nog bra eller som vanligt.

Mycket har hänt sen sist när nu det var.

Judoträningen har dragit i gång igen och det funkar fortfarande otroligt bra, Felix är väldigt duktig. Han byter tränare den här terminen då han kliver upp till gruppen "avancerad". Jag tycker det är jättejobbigt eftersom jag fullkomligt avgudat hans tidigare tränare Anders och Jimmy. Jag har sett hur Felix växt och utvecklats tack vare dom men Felix tar det bra. Han kommer få en superduktig kvinnlig tränare nu som han tycker om och en manlig tränare som han är lite skrajsen för. Han har rykte om sig att vara väldigt sträng och såna rykten sprider sig fort i denna lilla stad. Felix tar det ändå ganska bra och berättade för mig att man måste se själv om man tycker likadant som alla andra gör. Haha jag har lyckats som mor där iaf:-) Han har tävling i Forshaga redan den 28e denna månad och jag hoppas den är mer rättvis än hans förra.

En ny familjemedlem fick vi förra söndagen också. Sprallan flyttade mycket välkommet hem till oss då. Hon är en hamstergumma på 75 år, eller ja...1½ om man räknar våra år. Felix fick ta över henne från sin kusin Astrid. Vi hade roliga och mysiga kvällar med henne här hemma men tyvärr fick vi bara ha henne i 5 dagar. Hon somnade stillsamt in i sin bur 23:25 på torsdagskvällen. Felix var totalt förkrossad och helt knäckt. Vi lovade honom att köpa en ny hamster på en gång. Ingen hamster i världen kunde vara som Sprallan, var Felix reaktion men vi lyckades få honom att tänka om och att det fanns säkert hamstrar som var roliga och gulliga ändå. Igår flyttade Sprutt hem til oss. En 8 veckors guldhamster hane som spottar och fräser och tycker allt är otäckt men spännande. Han är väldigt nyfiken och JAG längtar till ikväll när han vaknar och jag kan bekanta mig med honom igen. Felix tycker nog jag är lite jobbig men jag har kommit på att hamstrar är underbara:-)

Skolan då?? Jo vi hade träff med klassen igår och jag hade sån fruktansvärd ångest eftersom jag inte pluggat någonting under sommaren. Det visade sig att ingen hade gjort det och jag låg bra till....skööönt! Min lärare plockade också bort psykologin från mig för stunden för att jag ska försöka läsa in den och validera den i stället för Bonniers studiehandledning är helt värdelös för den kursen så jag fick en tillfredsställande frigörelse från den!!

Jag har lämnat in min mobil på lagning så det kommer bilder på hamstrarna och köket vid ett senare tilfälle.

Ha det gott allihop....

RSS 2.0