Ä dä inte litte mycke snö ute nu???

Skotta skotta skotta, nu får det faktiskt ge sig. Håkan har lånat grannens snöslunga så i och för sig är det inte så jobbigt och vid närmare eftertanke så är det inte alls jobbigt för mig, jag sitter ju inne.

Det som kan vara lite jobbigt är grannarnas "duktighetsfasoner" när de går ut och skottar fram trottoarerna så fint efter att plogbilen varit där. Nästan så att de använder linjal för att få fram en fin gång. Men nu har jag fått höra av min bror att det behöver man inte alls göra. För när kommunens plogbil har varit där är det inte längre vårat ansvar att skotta fram trottoaren. Den använder kommunen som snöavlastning. Däremot måste man sanda utanför trottoaren vid behov.

Men äh! Det är det ju ingen som bryr sig om för har en granne börjat så "måste" de andra hänga på. Håkan ville inte falla in i deras form så han beställde en hel traktor som kom och tog bort snön utanför vårat hus helt och hållet:-) Hihi....

Idag har varit en slappdag. Alex är ledig från dagis idag. Just nu ska Håkan och han ut och "leka" med snöslungan. Och jag får väl helt enkelt klä på mig och följa med....ta med mig kameran tror jag.

Hej på en stund...

Fortfarande snuvig...

...men lite bättre från just snuvan. Hosta och allmänt dåsig dock. Idag orkade jag ändå ta mig till Maxi för att handla lite men det var väl det typ. Ändå skönt att se lite folk.

Mina barn fortsätter att liva upp mina dagar och sätta guldkanter på tillvaron. Felix överraskade mig med en jättefin ljusstake idag som han har svarvat i slöjden och Alexander luktade mig på armen och  sa: -"Du luktar så himla gott mamma, du är den bästa mamman i hela världen" Vem faller inte för det:-) Underbara barn.

Håkan och jag har kollat hotell inför göteborgsresan och det börjar kännas nära.

Nu ska jag krypa ner i Alex säng och lyssna på Alfons Åberg....

Ha det gott alla! Kul att se att ni är kvar:-)


Lide snubig....

....börjar jag bli. Har ett ont öra och en snuvig nos:-( Jajajaja sånt ska man ju också ha, jag är iallafall överlycklig att inte vinterkräksjukan (vilket långt ord) har hittat hem till oss ....ta i trä.... för det är ta mig f**n det värsta jag vet. Börjar få ont i magen bara jag pratar (skriver) om det. Det är väl verkligen en sjukdom som kan få vem som helst att bli hypokondriker?

Igår var jag riktigt riktigt arg på min man...sådär arg och ledsen så det känns som hela världen tippar över.

Idag är jag vansinnigt förälskad igen.

Visst är det väl härligt:-)

Kvalité!

Just nu satsar jag på kvalité i livet tydligen! Igår var jag och Håkan på Ejes konditori och åt frukost. Vi gjorde det ganska ofta förr om åren men det var riktigt längesen nu. Smörgåstårta och en cola/kaffe:-) Uwa vad gött! Sen har vi pratat många minnen från när vi var riiiiktigt unga vad vi minns av varandra och hur vi kände första gången vi träffades och när  vi fick upp ögonen för varandra. 16 respektive 18 år hihihi..... Kul!

Och idag har jag tagit ledigt åt Felix från klockan 11, då hämtar vi upp honom vid skolan och åker till karlstad. Vi ska äta lunch på ett ställe som Håkan och jag brukar käka på i Våxnäs, så himmelsk god mat och på fredagar är det dessert till. Felix har länge velat följa med och idag får han det. Efteråt åker vi till H&M där han får handla nya kläder för sitt presentkort.....

Snart åker jag och Håkan till göteborg för att se Thåström! Kan ni tänka er??? 
J-a-g se T-h-å-s-t-r-ö-m!!!!!!!

Happy happy family!!

Ha en underbar helg!!

Kram

Tack Adam Alsing!

Häromdagen så lyssnade jag som vanligt på Mix megapol när Adam Alsing säger att han hade varit med om något fruktansvärt pinsamt. Han berättade att han hade typ handlat på Vivo för under hundringen och fått medges ej när han drog kortet. Han berättade hur han drog alla möjliga konstiga förklaringar och eventuella fel som det kunde vara på förbindelsen till banken, med som han sa, så vet ALLA att medges ej betyder INGA PENGAR KVAR!!!!

Det var så förlösande på nåt sätt att höra en K-Ä-N-D-I-S berätta nåt sånt som bara händer "patrasket". För visst är det väl så? Att det fortfarande är något skamligt och fruktansvärt hemskt att erkänna att pengarna är slut?? Sånt händer ju bara "fult" och "slarvigt" folk?? Man känner sig oansvarig och liten på nåt vis. Men hur man än vrider och vänder på det så har onekligen de senaste åren varit tuffa för dom flesta och även om jag förstår att Adams pengar var slut nu för att det hade varit jul och nyår så vet jag många som haft det jobbigt under en längre tid och haft just jul och nyår som panikhelg pga att de inte vetat hur det ska lösa sig ekonomiskt.

Meeeeen var stolt för att ni klarade det! Vi är fattiga som kyrkråttor nu här hemma efter jul, nyår, 2 födelsedagar men vi klarar det och snart får vi pengar igen och det bästa med det är att jag får min första riktiga lön på 4a år eftersom jag är numera O-R-D-I-N-A-R-I-E    hihihi tycker det är så kul! Och efter våra tuffa år så vet jag att vi är numera klokare tuffare och mer medvetna om pengarnas värde vilket är nyttigt för hela familjen!

För övrigt så vaknade Alex igår och skrek förtvivlat: -"VARFÖR HAR JAG ONT I HAAAAAALSEN FÖÖÖÖÖR?????" Så jag anar att han kan ha ont i halsen, kanske en förkylning på G?;-)

Kram till Er! 


Heeeere we go again....

Hej.

Vet inte vem jag säger hej till för nu har jag ju inga läsare kvar men tyckte det kunde vara kul att skriva lite för min egen skull.

Mitt sista inlägg jag gjorde så skrev jag om att jag var sjuk. Det rullade på och jag blev sämre, en omtumlande tid för alla. I 3 månader var allt annorlunda, men det ledde till något bra. Jag orkar inte gå in på detaljer, det är ju det som gjort tidigare att jag inte skrivit mer. Men nu mår jag och familjen bra och jag är rökfri sedan maj, yeay! En grej till.....jag är inte längre V-I-K-A-R-I-E utan nu mera O-R-D-I-N-A-R-I-E!!!!!! Jag jobbar som personlig assistent nu hos Passal hos en kund som absolut gör det värt att gå till jobbet, kul, spännande, eftertänksamt, intressant, smärtsamt, jobbigt, lärorikt, underbart, annorlunda och jag stormtrivs!

Just nu jobbar vi dygn, vilket jag tyckte var jättebra i början med alla lediga dagar. Men nu har jag upptäckt att man tar sämre till vara på tiden om man är ledig mycket så vissa dagar har jag verkligen inget att göra eller jo det har jag väl.....jag har ju suttit  tre dagar i sträck och spelat new super mario till wii men det blir man ju mest grötig av även om det är kul:-) Sen blir det så länge mellan gångerna som jag träffar "mitt jobb" och det känns trist tycker jag, man hänger liksom inte med. Nu har jag 7 arbetsdagar på 4 veckor, ja, det hör ni ju hur det låter.....

Annars så är ju Håkan hemma i sverige nu, arbetslös förvisso men mindre "borta" både fysiskt och psykiskt. Jag tror han tycker det är skönt att äntligen slippa pendla, han pysslar med både det ena och det andra här hemma, badrummet är helt färdigt bl.a och golvet i köket är lagt.

Barnen har ju blivit äldre,(bara barnen), Felix fyllde nyss 11 och Alex 5 de mår bra, Felix börjar mer och mer bete sig som en tonåring och Alex börjar få ordning på humöret och har blivit en ordentlig filosof. Sköna kommentarer kommer det ur den pöjken:-) Oscar är som vanligt fast 1 år äldre, snäll och foglig men har börjat bli lite sur på mig ibland när jag rättar honom i hans sätt vilket jag ser som ett sunt tecken, bara snäll och foglig är inte nyttigt:-)

Nej nu ska jag.....ja inte vet jag...kanske...nej, jag har faktiskt ingenting att göra, lite senare blir det mys med familjen framför TV:n.

Nån bild kanske.... klicka för större.





Sommaren 2009




Badrummet

Kram till den som ramlar in här!

RSS 2.0